Oog in oog met Gaia

acht lezingen over het Nieuwe Klimaatregime

Prijs € 27,50

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Bruno Latour

Paperback | November 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De relatie tussen mens, natuur en wetenschap in de moderne tijd, die als een rode draad door het werk van Bruno Latour loopt, vertoont steeds meer dwarsverbanden met wat hij het Nieuwe Klimaatregime noemt. Deze term vat de huidige situatie samen, waarin de natuurlijke omgeving niet meer een vaststaand gegeven is, maar instabiel. Met Oog in oog met Gaia zet Latour veertig jaar onderzoek en een groot intellectueel krediet op het spel om een nieuw paradigma te ontwerpen voor de ecologische mutatie die gaande is. Hij doet dat met behulp van de Gaia-hypothese, de controversiële visie van James Lovelock op het planetaire systeem en de dreigende catastrofale verstoringen daarvan. Latour neemt Lovelocks visie serieus, maar Oog in oog met Gaia reikt veel verder: ook rechtsfilosofie, religie en kunst worden betrokken in de ontwikkeling van nieuwe concepten voor onze verhouding tot de aarde en de natuur. Dit boek is voortgekomen uit een cyclus van zes lezingen die Latour in 2013 in Edinburgh heeft gegeven. Deze lezingen zijn uitgebreid en volledig herschreven, met behoud van de oorspronkelijke toon en stijl. Latour koppelt denken-in-actie, humor en speelsheid aan een fabelachtige eruditie maar schuwt de polemiek niet.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Bruno Latour
Uitgever
Octavo publicaties
ISBN
9789490334239
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
432

Beschrijving

De relatie tussen mens, natuur en wetenschap in de moderne tijd, die als een rode draad door het werk van Bruno Latour loopt, vertoont steeds meer dwarsverbanden met wat hij het Nieuwe Klimaatregime noemt. Deze term vat de huidige situatie samen, waarin de natuurlijke omgeving niet meer een vaststaand gegeven is, maar instabiel. Met Oog in oog met Gaia zet Latour veertig jaar onderzoek en een groot intellectueel krediet op het spel om een nieuw paradigma te ontwerpen voor de ecologische mutatie die gaande is. Hij doet dat met behulp van de Gaia-hypothese, de controversiële visie van James Lovelock op het planetaire systeem en de dreigende catastrofale verstoringen daarvan. Latour neemt Lovelocks visie serieus, maar Oog in oog met Gaia reikt veel verder: ook rechtsfilosofie, religie en kunst worden betrokken in de ontwikkeling van nieuwe concepten voor onze verhouding tot de aarde en de natuur.
Dit boek is voortgekomen uit een cyclus van zes lezingen die Latour in 2013 in Edinburgh heeft gegeven. Deze lezingen zijn uitgebreid en volledig herschreven, met behoud van de oorspronkelijke toon en stijl. Latour koppelt denken-in-actie, humor en speelsheid aan een fabelachtige eruditie maar schuwt de polemiek niet.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Bruno Latour
Uitgever
Octavo publicaties
ISBN
9789490334239
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
432

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99