Oog in oog

christelijke mystiek in woord en beeld

Prijs € 27,50

Niet beschikbaar

Kick Bras

Paperback | Juli 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Mystiek is misschien wel de zoetste vrucht van religie. Het ontbloeit aan een innerlijk geraakt worden door het goddelijk mysterie en draagt vrucht in talloze cultuuruitingen. Zo heeft de christelijke mystiek een indrukwekkend religieus en cultureel erfgoed voortgebracht, dat te genieten valt in tekst en beeld. En bij beeld moeten we denken aan beeldende kunst, zoals schilder- en beeldhouwkunst, en aan architectuur. In dit boek wordt deze rijke schat van teksten en kunstvoorwerpen uit allerlei eeuwen, landen en tradities (full colour) gepresenteerd en toegelicht. Daarbij gaat het niet om een kunsthistorische beschouwing van een mooi, maar voorgoed verleden verschijnsel - aar om ontsluiting van de blijvende zeggingskracht van teksten en beelden voor de zoekende mens van deze tijd. Dr. Kick Bras is theoloog en als onderzoeker gelieerd aan het Titus Brandsma Instituut te Nijmegen. Hij publiceert over spiritualiteit, mystiek en meditatie. Eerder doceerde hij spiritualiteit aan de Theologische Universiteit van Kampen. Van zijn hand verscheen Een met de Ene, Protestantse mystiek van Abraham Kuyper tot Maria de Groot (2013).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Kick Bras
Uitgever
Skandalon Uitgeverij B.V.
ISBN
9789492183569
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224

Beschrijving

Mystiek is misschien wel de zoetste vrucht van religie. Het ontbloeit aan een innerlijk geraakt worden door het goddelijk mysterie en draagt vrucht in talloze cultuuruitingen. Zo heeft de christelijke mystiek een indrukwekkend religieus en cultureel erfgoed voortgebracht, dat te genieten valt in tekst en beeld. En bij beeld moeten we denken aan beeldende kunst, zoals schilder- en beeldhouwkunst, en aan architectuur.

In dit boek wordt deze rijke schat van teksten en kunstvoorwerpen uit allerlei eeuwen, landen en tradities (full colour) gepresenteerd en toegelicht. Daarbij gaat het niet om een kunsthistorische beschouwing van een mooi, maar voorgoed verleden verschijnsel - aar om ontsluiting van de blijvende zeggingskracht van teksten en beelden voor de zoekende mens van deze tijd.

Dr. Kick Bras is theoloog en als onderzoeker gelieerd aan het Titus Brandsma Instituut te Nijmegen. Hij publiceert over spiritualiteit, mystiek en meditatie. Eerder doceerde hij spiritualiteit aan de Theologische Universiteit van Kampen. Van zijn hand verscheen Een met de Ene, Protestantse mystiek van Abraham Kuyper tot Maria de Groot (2013).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Kick Bras
Uitgever
Skandalon Uitgeverij B.V.
ISBN
9789492183569
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99