Onvoltooid verleden

Prijs € 18,50

Uitverkocht

Richard Grol, Bert Ummelen

Paperback | September 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De oudere mens mag zich verheugen in een groeiende belangstelling. Regelmatig verschijnen er boeken met visies op en adviezen voor een gezonde en prettige oude dag. Dit boek voegt daar een dimensie aan toe. Portretfoto's en verhalen schetsen een beeld van oudere mannen die na een druk werkzaam leven in een nieuwe fase van hun bestaan zijn gekomen. Ouder worden betekent niet dat je ophoudt met 'worden wie je bent'. Maar ergens schuurt het. Wat doet ouder worden, en met name het verlies van de werkkring, met het zelfbeeld, met de identiteit? Verandert die of blijft die gelijk? Hoe kijk je naar wie je was en wie je nu bent?'Maar op de voorgrond overheersen thema's van vitaliteit en veerkracht, omdat de foto's dat op het eerste gezicht vooral uitstralen. Laag na laag kunnen we verder in het verleden en de toekomst afdwalen. Ze boeien en nodigen uit tot bespiegelingen over het spel dat we als lezers zelf spelen met de tijd die ons gegeven wordt....In de verhalen zien we die levenslopen meanderend, naast en door elkaar in de tijd reizen. Verwonder u om wat ze vertellen, open laten en vragen. En bekijk de foto's opnieuw. Precies of globaal. Lees de verhalen nog eens. En nog eens. Daar word je niet ouder van. Wel wijzer'( Prof. Marcel Olde Rikkert)Over de auteursRichard Grol is emeritus-hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen en de Universiteit Maastricht, nu bestuurlijk en adviserend actief in de gezondheidszorg, en tevens actief als fotograaf.Bert Ummelen is publicist. Hij schrijft over medische en medisch-ethische kwesties in de laatste levensfase en is redacteur van Holos bulletin, online magazine over complexe ouderenzorg.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Richard Grol, Bert Ummelen
Uitgever
Valkhof Pers
ISBN
9789056254995
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Beschrijving

De oudere mens mag zich verheugen in een groeiende belangstelling. Regelmatig verschijnen er boeken met visies op en adviezen voor een gezonde en prettige oude dag. Dit boek voegt daar een dimensie aan toe. Portretfoto's en verhalen schetsen een beeld van oudere mannen die na een druk werkzaam leven in een nieuwe fase van hun bestaan zijn gekomen.
Ouder worden betekent niet dat je ophoudt met 'worden wie je bent'. Maar ergens schuurt het. Wat doet ouder worden, en met name het verlies van de werkkring, met het zelfbeeld, met de identiteit? Verandert die of blijft die gelijk? Hoe kijk je naar wie je was en wie je nu bent?

'Maar op de voorgrond overheersen thema's van vitaliteit en veerkracht, omdat de foto's dat op het eerste gezicht vooral uitstralen. Laag na laag kunnen we verder in het verleden en de toekomst afdwalen. Ze boeien en nodigen uit tot bespiegelingen over het spel dat we als lezers zelf spelen met de tijd die ons gegeven wordt....In de verhalen zien we die levenslopen meanderend, naast en door elkaar in de tijd reizen. Verwonder u om wat ze vertellen, open laten en vragen. En bekijk de foto's opnieuw. Precies of globaal. Lees de verhalen nog eens. En nog eens. Daar word je niet ouder van. Wel wijzer'( Prof. Marcel Olde Rikkert)

Over de auteurs
Richard Grol is emeritus-hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen en de Universiteit Maastricht, nu bestuurlijk en adviserend actief in de gezondheidszorg, en tevens actief als fotograaf.
Bert Ummelen is publicist. Hij schrijft over medische en medisch-ethische kwesties in de laatste levensfase en is redacteur van Holos bulletin, online magazine over complexe ouderenzorg.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Richard Grol, Bert Ummelen
Uitgever
Valkhof Pers
ISBN
9789056254995
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99