Ontwikkelingsonderzoek in de jeugdgezondheidszorg

Prijs € 69,00

Uitverkocht

M.S. Laurent de Angulo, E.A. Brouwers-de Jong, A. Bulk

Paperback | December 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

"Ontwikkelingsonderzoek is een van de belangrijkste standaardactiviteiten van de Jeugdgezondheidszorg. Sinds enkele decennia wordt voor de leeftijdsgroep 0-4 jaar het ontwikkelingsonderzoek volgens Van Wiechen gebruikt. Ervaringen uit de praktijk, wetenschappelijke vorderingen en veranderingen in de organisatie van de Jeugdgezondheidszorg maakten actualisering noodzakelijk. Onder verantwoordelijkheid van de Stichting Van Wiechen ontwikkelingsonderzoek zijn de nieuwe inzichten gebundeld en verwerkt in dit handboek. Tevens is deze uitgave uitgebreid met de Baecke-Fassaert Motoriektest voor kleuters van 5-6 jaar (groep 2). Door geen cesuur te leggen bij 4 jaar sluit dit boek aan bij de integrale Jeugdgezondheidszorg.De delen 1 en 2 betreffen het Van Wiechenonderzoek. Deel 1 is gewijd aan achtergronden en inhoud, taakverdeling, uitvoering, beoordeling en interpretatie, gebruik bij specifieke doelgroepen en (verwachte) bevindingen bij diverse ontwikkelingsproblemen en -stoornissen. In deel 2 worden alle ontwikkelingskenmerken beschreven, vanaf de leeftijd van 4 weken tot die van 4 jaar.De delen 3 en 4 behandelen de Baecke-Fassaert Motoriektest (BFMT) voor kleuters. Deel 3 bevat naast een overzicht van methoden voor motoriekonderzoek bij deze groep, de achtergronden van de Baecke-Fassaert Motoriektest en informatie over motorische stoornissen die de schoolprestaties negatief kunnen beïnvloeden. Deel 4 is gewijd aan de werkinstructie voor de BFMT. Zo biedt dit handboek een helder inzicht in de toepassingsmogelijkheden van beide onderzoekmethoden.'Ontwikkelingsonderzoek in de Jeugdgezondheidszorg' is bestemd voor artsen en verpleegkundigen JGZ en degenen die daarvoor in opleiding zijn. Daarnaast is het boek van belang voor huisartsen, kinderartsen en andere beroepsbeoefenaren in de (geestelijke) gezondheidszorg, in de schooladvies- en begeleidingsdiensten, en voor wetenschappers in medische, sociale of bewegingsgerichte studierichtingen."

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M.S. Laurent de Angulo, E.A. Brouwers-de Jong, A. Bulk
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023241911
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2005
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
411

Beschrijving

"Ontwikkelingsonderzoek is een van de belangrijkste standaardactiviteiten van de Jeugdgezondheidszorg.
Sinds enkele decennia wordt voor de leeftijdsgroep 0-4 jaar het ontwikkelingsonderzoek volgens Van Wiechen gebruikt. Ervaringen uit de praktijk, wetenschappelijke vorderingen en veranderingen in de organisatie van de Jeugdgezondheidszorg maakten actualisering noodzakelijk. Onder verantwoordelijkheid van de Stichting Van Wiechen ontwikkelingsonderzoek zijn de nieuwe inzichten gebundeld en verwerkt in dit handboek. Tevens is deze uitgave uitgebreid met de Baecke-Fassaert Motoriektest voor kleuters van 5-6 jaar (groep 2). Door geen cesuur te leggen bij 4 jaar sluit dit boek aan bij de integrale Jeugdgezondheidszorg.

De delen 1 en 2 betreffen het Van Wiechenonderzoek. Deel 1 is gewijd aan achtergronden en inhoud, taakverdeling, uitvoering, beoordeling en interpretatie, gebruik bij specifieke doelgroepen en (verwachte) bevindingen bij diverse ontwikkelingsproblemen en -stoornissen. In deel 2 worden alle ontwikkelingskenmerken beschreven, vanaf de leeftijd van 4 weken tot die van 4 jaar.

De delen 3 en 4 behandelen de Baecke-Fassaert Motoriektest (BFMT) voor kleuters. Deel 3 bevat naast een overzicht van methoden voor motoriekonderzoek bij deze groep, de achtergronden van de Baecke-Fassaert Motoriektest en informatie over motorische stoornissen die de schoolprestaties negatief kunnen beïnvloeden. Deel 4 is gewijd aan de werkinstructie voor de BFMT. Zo biedt dit handboek een helder inzicht in de toepassingsmogelijkheden van beide onderzoekmethoden.

'Ontwikkelingsonderzoek in de Jeugdgezondheidszorg' is bestemd voor artsen en verpleegkundigen JGZ en degenen die daarvoor in opleiding zijn. Daarnaast is het boek van belang voor huisartsen, kinderartsen en andere beroepsbeoefenaren in de (geestelijke) gezondheidszorg, in de schooladvies- en begeleidingsdiensten, en voor wetenschappers in medische, sociale of bewegingsgerichte studierichtingen."

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M.S. Laurent de Angulo, E.A. Brouwers-de Jong, A. Bulk
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023241911
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2005
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
411

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99