Ontwikkelingsgericht begeleiden in alledaagse situaties

werkboek voor begeleiders van mensen met een verstandelijke beperking : gebaseerd op de methode van Feuerstein

Prijs € 26,50

Niet beschikbaar

Paul van Dijk, E. van Doorn

Paperback | Juli 2004 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit werkboek is voor begeleiders van kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Aan de hand van opdrachten en voorbeelden wordt beschreven hoe de ontwikkeling van deze mensen in alledaagse situaties gestimuleerd kan worden. De rol van de begeleider staat hierbij centraal. Door stil te staan bij zijn visie en eigen ontwikkeling wordt hij uitgedaagd om te zoeken naar de ontwikkelingskansen van zijn cliënt.Het uitgangspunt van dit boek is dat de begeleider een belangrijke bijdrage kan leveren aan de autonomie van zijn cliënt door in de begeleiding aan te sluiten bij de emotionele behoeften en het denkproces van zijn cliënt zelf . De begrippen die geïntroduceerd worden zijn gebaseerd op het werk van prof. R. Feuerstein over 'mediërend leren'. Het accent valt hierbij op de kenmerken van 'mediërend leren'. Het accent valt hierbij op de kenmerken van mediatie.Ruim aandacht wordt besteed aan de interactie tussen de begeleider en de cliënt en de wijze waarop dit kan leiden tot ontwikkelingsgericht begeleiden in alledaagse situaties.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Paul van Dijk, E. van Doorn
Uitgever
Uitgeverij Boom/Nelissen
ISBN
9789024416677
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2004
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

Dit werkboek is voor begeleiders van kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Aan de hand van opdrachten en voorbeelden wordt beschreven hoe de ontwikkeling van deze mensen in alledaagse situaties gestimuleerd kan worden. De rol van de begeleider staat hierbij centraal. Door stil te staan bij zijn visie en eigen ontwikkeling wordt hij uitgedaagd om te zoeken naar de ontwikkelingskansen van zijn cliënt.

Het uitgangspunt van dit boek is dat de begeleider een belangrijke bijdrage kan leveren aan de autonomie van zijn cliënt door in de begeleiding aan te sluiten bij de emotionele behoeften en het denkproces van zijn cliënt zelf . De begrippen die geïntroduceerd worden zijn gebaseerd op het werk van prof. R. Feuerstein over 'mediërend leren'. Het accent valt hierbij op de kenmerken van 'mediërend leren'. Het accent valt hierbij op de kenmerken van mediatie.

Ruim aandacht wordt besteed aan de interactie tussen de begeleider en de cliënt en de wijze waarop dit kan leiden tot ontwikkelingsgericht begeleiden in alledaagse situaties.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Paul van Dijk, E. van Doorn
Uitgever
Uitgeverij Boom/Nelissen
ISBN
9789024416677
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2004
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99