Ontwikkelingen in de oncologie

klinische relevantie voor de huisarts

Prijs € 50,95

Tijdelijk niet beschikbaar

Paperback | November 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wanneer iemand te horen krijgt dat hij kanker heeft, is de veronderstelling vaak dat hij daar snel aan zal overlijden. Tot voor kort was dat grotendeels waar, maar dat wordt steeds minder. Kankerpatiënten krijgen steeds vaker een individuele, multidisciplinaire behandeling en de tijd dat de behandeling van kanker als 'chemo' benoemd kon worden, is voorbij. Met name na 2000 zijn er veel nieuwe middelen geïntroduceerd. Voor de huisarts wordt kanker langzaamaan een nieuwe 'chronische ziekte'.Met deze verschuiving van het behandelarsenaal verandert ook de positie van de huisarts in de begeleiding van kankerpatiënten. Deze krijgen hun behandeling vaak in de vorm van een dagelijks oraal behandelschema, en naast de bijwerkingen die het gevolg zijn van de traditionele chemotherapeutica, zijn er ook andere bijwerkingen te verwachten. Het is primair de taak van de behandelend oncoloog dit te monitoren, maar ook de huisarts krijgt er in zijn begeleiding van kankerpatiënten mee te maken. Veel huisartsen hebben in hun opleiding echter weinig kennis gemaakt met de moderne behandeltechnieken. Om deze lacune in kennis op te vullen, is in Huisarts en Wetenschap in 2011 een serie nascholingsartikelen gestart rond het thema 'nieuwe ontwikkelingen in de oncologie'. Ontwikkelingen in de oncologie wordt ingeleid door een algemeen deel, dat de prevalentie van maligniteiten in de huisartsenpraktijk behandelt, nieuwe behandeltechnieken toelicht en ingaat op vraagstukken rond erfelijkheid en bevolkingsonderzoek. De kern van het boek is opgebouwd rond vijftien tumorspecifieke hoofdstukken die de tien meest voorkomende vormen van kanker bij mannen respectievelijk vrouwen behandelt. In het laatste deel wordt de chronisch oncologische patiënt besproken. De achtergrondkennis in dit boek biedt huisartsen handvatten om kankerpatiënten beter te begeleiden.Ontwikkelingen in de oncologie is weliswaar speciaal geschreven voor de praktiserend huisarts en voor huisartsen in opleiding, maar het fraaie overzicht van nieuwe behandelingsmogelijkheden bij kanker is zeker ook informatief voor anderen die in hun werk te maken krijgen met kankerpatiënten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036804356
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Wanneer iemand te horen krijgt dat hij kanker heeft, is de veronderstelling vaak dat hij daar snel aan zal overlijden. Tot voor kort was dat grotendeels waar, maar dat wordt steeds minder. Kankerpatiënten krijgen steeds vaker een individuele, multidisciplinaire behandeling en de tijd dat de behandeling van kanker als 'chemo' benoemd kon worden, is voorbij. Met name na 2000 zijn er veel nieuwe middelen geïntroduceerd. Voor de huisarts wordt kanker langzaamaan een nieuwe 'chronische ziekte'.

Met deze verschuiving van het behandelarsenaal verandert ook de positie van de huisarts in de begeleiding van kankerpatiënten. Deze krijgen hun behandeling vaak in de vorm van een dagelijks oraal behandelschema, en naast de bijwerkingen die het gevolg zijn van de traditionele chemotherapeutica, zijn er ook andere bijwerkingen te verwachten. Het is primair de taak van de behandelend oncoloog dit te monitoren, maar ook de huisarts krijgt er in zijn begeleiding van kankerpatiënten mee te maken. Veel huisartsen hebben in hun opleiding echter weinig kennis gemaakt met de moderne behandeltechnieken. Om deze lacune in kennis op te vullen, is in Huisarts en Wetenschap in 2011 een serie nascholingsartikelen gestart rond het thema 'nieuwe ontwikkelingen in de oncologie'.

Ontwikkelingen in de oncologie wordt ingeleid door een algemeen deel, dat de prevalentie van maligniteiten in de huisartsenpraktijk behandelt, nieuwe behandeltechnieken toelicht en ingaat op vraagstukken rond erfelijkheid en bevolkingsonderzoek. De kern van het boek is opgebouwd rond vijftien tumorspecifieke hoofdstukken die de tien meest voorkomende vormen van kanker bij mannen respectievelijk vrouwen behandelt. In het laatste deel wordt de chronisch oncologische patiënt besproken. De achtergrondkennis in dit boek biedt huisartsen handvatten om kankerpatiënten beter te begeleiden.

Ontwikkelingen in de oncologie is weliswaar speciaal geschreven voor de praktiserend huisarts en voor huisartsen in opleiding, maar het fraaie overzicht van nieuwe behandelingsmogelijkheden bij kanker is zeker ook informatief voor anderen die in hun werk te maken krijgen met kankerpatiënten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036804356
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99