Ontspannen eten

met aandacht naar een evenwichtig eetpatroon

Prijs € 22,50

Uitverkocht

Rita Zeelenberg

Paperback | September 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hoe creëer je voor jezelf een blijvende ontspannen relatie met eten en een gezonde leefstijl? Dit boek leert je om weer te luisteren naar jezelf: je hebt echt alle wijsheid in huis om een goed eetpatroon te vinden. Het enige wat je nodig hebt is aandacht voor de signalen die je lichaam, je hoofd en je hart je geven. Ontspannen eten biedt praktische handvatten om die aandacht te ontwikkelen. In alle dagelijkse eetsituaties die je tegenkomt. Zodat je gemakkelijk je eigen wijze eetkeuzes kunt maken, waar je ook bent en wat anderen ook zeggen. Of je nu een snelle eter, een gezelligheidseter of misschien wel een emotie-eter bent: met dit boek kun je ontdekken wat je valkuilen zijn en wat je écht nodig hebt.Rita Zeelenberg laat in haar boek Ontspannen eten zien dat we van nature heel goed weten hoeveel en wat we zouden moeten eten. Veel mensen zijn dit talent echter kwijtgeraakt, deels door hun omgeving: overal zijn eetverleidingen en de porties worden steeds groter. Daarbij krijgen we van alle kanten eetadviezen die soms extreem en vaak tegenstrijdig zijn. Zie dan nog maar eens je eigen weg te volgen. Eten wordt stress: 'Wanneer doe ik het nu goed?' Dit boek wijst de weg terug naar ontspannen eten en ervan genieten.Behalve veel uitleg en adviezen bevat dit boek ook leuke, op mindfulness gebaseerde eetoefeningen en eerlijke recepten, die uitnodigen tot koken en eten met aandacht. Deze recepten zijn van de hand van Ans Withagen.Rita Zeelenberg (1967) is mindfulnesstrainer en ervaringsdeskundige op het gebied van eten met aandacht. Ze blogt al ruim vijf jaar over dit thema en ontwikkelde ook materialen en cursussen, waaronder een succesvolle online training in samenwerking met tijdschrift Psychologie Magazine. Voor meer informatie over het werk van Rita Zeelenberg: www.mindful-eten.nl. U vindt daar ook een voorproefje van het boek.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Rita Zeelenberg
Uitgever
SimplifyLife
ISBN
9789462500839
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Beschrijving

Hoe creëer je voor jezelf een blijvende ontspannen relatie met eten en een gezonde leefstijl? Dit boek leert je om weer te luisteren naar jezelf: je hebt echt alle wijsheid in huis om een goed eetpatroon te vinden. Het enige wat je nodig hebt is aandacht voor de signalen die je lichaam, je hoofd en je hart je geven. Ontspannen eten biedt praktische handvatten om die aandacht te ontwikkelen. In alle dagelijkse eetsituaties die je tegenkomt. Zodat je gemakkelijk je eigen wijze eetkeuzes kunt maken, waar je ook bent en wat anderen ook zeggen. Of je nu een snelle eter, een gezelligheidseter of misschien wel een emotie-eter bent: met dit boek kun je ontdekken wat je valkuilen zijn en wat je écht nodig hebt.

Rita Zeelenberg laat in haar boek Ontspannen eten zien dat we van nature heel goed weten hoeveel en wat we zouden moeten eten. Veel mensen zijn dit talent echter kwijtgeraakt, deels door hun omgeving: overal zijn eetverleidingen en de porties worden steeds groter. Daarbij krijgen we van alle kanten eetadviezen die soms extreem en vaak tegenstrijdig zijn. Zie dan nog maar eens je eigen weg te volgen. Eten wordt stress: 'Wanneer doe ik het nu goed?' Dit boek wijst de weg terug naar ontspannen eten en ervan genieten.

Behalve veel uitleg en adviezen bevat dit boek ook leuke, op mindfulness gebaseerde eetoefeningen en eerlijke recepten, die uitnodigen tot koken en eten met aandacht. Deze recepten zijn van de hand van Ans Withagen.

Rita Zeelenberg (1967) is mindfulnesstrainer en ervaringsdeskundige op het gebied van eten met aandacht. Ze blogt al ruim vijf jaar over dit thema en ontwikkelde ook materialen en cursussen, waaronder een succesvolle online training in samenwerking met tijdschrift Psychologie Magazine.
Voor meer informatie over het werk van Rita Zeelenberg: www.mindful-eten.nl. U vindt daar ook een voorproefje van het boek.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Rita Zeelenberg
Uitgever
SimplifyLife
ISBN
9789462500839
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99