Ons mooie voedselboek

alles over je eten en wat ermee gebeurt voordat het op je bord ligt

Prijs € 24,95

Uitverkocht

Lisette de Jong, Ria de Jong

Hardback | September 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Alles over eten en wat ermee gebeurt voor het op je bord ligt. Welke reis legt een banaan af naar jouw fruitschaal? Hoe wordt van melk yoghurt gemaakt? En welk brood eet de bakker zelf het liefst? De antwoorden vind je in Ons Mooie Voedselboek. Pepijn en zijn hondje Pepper nemen je mee om boodschappen te doen. Ze maken een avontuurlijke reis langs kassen vol sappige aardbeien en winterse velden vol boerenkool. Ze nemen zelfs een kijkje op een varende visstickfabriek. Aan het eind weet jij precies wat er met je eten gebeurt voordat het op je bord ligt.Eerlijk over voedsel. Dat is 'Ons Mooie Voedselboek': een kijk-, lees- en doe-boek voor kinderen vanaf 8 jaar, voor thuis of in de klas. Het staat vol interessante weetjes over ons dagelijks eten, hoe en door wie het gemaakt wordt en wat er gezond aan is. En wat is biologisch en waarom kost een fairtrade banaan meer dan een gewone banaan?Het boek daagt kinderen uit om na te denken over wat er op hun bord ligt. Ze kunnen ook zelf aan de slag: kweek je eigen aardbeien, maak frozen yoghurt, bak pannenkoekjes met een restje boerenkool of laat een lampje branden op pieperpower.Informatief en creatief kinderboek over voedselketens voor kinderen vanaf 8 jaar, maar ook voor hun ouders, opa's, oma's en leerkrachten.natuur, planten, dieren Over de makersVoedingskundige Lisette de Jong is wetenschapsjournalist. Ze schrijft over gezond en lekker eten, duurzame technologie en andere dingen die de wereld mooier maken.Bakkersdochter Ria de Jong is allround tekstschrijver en (eind)redacteur. Schrijft helder, toegankelijk en met plezier over allerlei onderwerpen, voor grote mensen en kinderen.Buurtmoestuinier Jenny Lindhout illustreert en ontwerpt alles wat los en vast zit. Om mensen te verbinden: met elkaar, hun omgeving en de natuur.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Lisette de Jong, Ria de Jong
Uitgever
KNNV Uitgeverij
ISBN
9789050115834
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
48

Beschrijving

Alles over eten en wat ermee gebeurt voor het op je bord ligt. Welke reis legt een banaan af naar jouw fruitschaal? Hoe wordt van melk yoghurt gemaakt? En welk brood eet de bakker zelf het liefst? De antwoorden vind je in Ons Mooie Voedselboek. Pepijn en zijn hondje Pepper nemen je mee om boodschappen te doen. Ze maken een avontuurlijke reis langs kassen vol sappige aardbeien en winterse velden vol boerenkool. Ze nemen zelfs een kijkje op een varende visstickfabriek. Aan het eind weet jij precies wat er met je eten gebeurt voordat het op je bord ligt.

Eerlijk over voedsel. Dat is 'Ons Mooie Voedselboek': een kijk-, lees- en doe-boek voor kinderen vanaf 8 jaar, voor thuis of in de klas. Het staat vol interessante weetjes over ons dagelijks eten, hoe en door wie het gemaakt wordt en wat er gezond aan is. En wat is biologisch en waarom kost een fairtrade banaan meer dan een gewone banaan?

Het boek daagt kinderen uit om na te denken over wat er op hun bord ligt. Ze kunnen ook zelf aan de slag: kweek je eigen aardbeien, maak frozen yoghurt, bak pannenkoekjes met een restje boerenkool of laat een lampje branden op pieperpower.

Informatief en creatief kinderboek over voedselketens voor kinderen vanaf 8 jaar, maar ook voor hun ouders, opa's, oma's en leerkrachten.

natuur, planten, dieren
Over de makers
Voedingskundige Lisette de Jong is wetenschapsjournalist. Ze schrijft over gezond en lekker eten, duurzame technologie en andere dingen die de wereld mooier maken.
Bakkersdochter Ria de Jong is allround tekstschrijver en (eind)redacteur. Schrijft helder, toegankelijk en met plezier over allerlei onderwerpen, voor grote mensen en kinderen.
Buurtmoestuinier Jenny Lindhout illustreert en ontwerpt alles wat los en vast zit. Om mensen te verbinden: met elkaar, hun omgeving en de natuur.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Lisette de Jong, Ria de Jong
Uitgever
KNNV Uitgeverij
ISBN
9789050115834
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
48

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99