Ons eten

het ware verhaal achter de Nederlandse maaltijd

Prijs € 25,00

Uitverkocht

Mac van Dinther

Paperback | April 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Volkskrant-journalist Mac van Dinter dook in de wereld achter de Nederlandse maaltijd. Waar groeien de tomaten voor de soep van Unox? Hoe heeft de karbonade op ons bord geleefd? Waar haalt Albert Heijn zijn sla? Wie melkt de koeien die melk leveren voor de yoghurt van Friesland Campina? Hij reisde naar Spanje om tomaten te oogsten, vloog naar Italië op zoek naar babysla, zag aardappelen groeien in de Flevopolder en zat in de stal met Eva, een varken uit de intensieve veehouderij. Maar hij bezocht ook hun biologische tegenhangers: de Kleinste Soepfabriek, slakwekerij De Kiespoel, de fabriek van Zuiver Zuivel en Ada het Scharrelvarken. Van Dinter deed daarvan verslag in de Volkskrant en op zijn weblog. Alle verhalen en foto's zijn verzameld in Ons Eten, aangevuld met de vijftig beste recepten voor tomatensoep, aardappelen, sla, varken en yoghurt, in beeld gebracht door de gerenommeerde Vlaamse fotograaf Tone Le Duc. Ons Eten is een onthullende speurtocht naar de werkelijkheid achter ons bord. Het is een uniek boek. Nog nooit hebben bedrijven als Unilever, Albert Heijn en Friesland/Campina zo openlijk een inkijk gegeven in hun keuken.  

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Mac van Dinther
Uitgever
Minestrone
ISBN
9789490028329
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2011
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
332

Beschrijving

Volkskrant-journalist Mac van Dinter dook in de wereld achter de Nederlandse maaltijd. Waar groeien de tomaten voor de soep van Unox? Hoe heeft de karbonade op ons bord geleefd? Waar haalt Albert Heijn zijn sla? Wie melkt de koeien die melk leveren voor de yoghurt van Friesland Campina?

Hij reisde naar Spanje om tomaten te oogsten, vloog naar Italië op zoek naar babysla, zag aardappelen groeien in de Flevopolder en zat in de stal met Eva, een varken uit de intensieve veehouderij. Maar hij bezocht ook hun biologische tegenhangers: de Kleinste Soepfabriek, slakwekerij De Kiespoel, de fabriek van Zuiver Zuivel en Ada het Scharrelvarken.

Van Dinter deed daarvan verslag in de Volkskrant en op zijn weblog. Alle verhalen en foto's zijn verzameld in Ons Eten, aangevuld met de vijftig beste recepten voor tomatensoep, aardappelen, sla, varken en yoghurt, in beeld gebracht door de gerenommeerde Vlaamse fotograaf Tone Le Duc.

Ons Eten is een onthullende speurtocht naar de werkelijkheid achter ons bord. Het is een uniek boek. Nog nooit hebben bedrijven als Unilever, Albert Heijn en Friesland/Campina zo openlijk een inkijk gegeven in hun keuken.
 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Mac van Dinther
Uitgever
Minestrone
ISBN
9789490028329
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2011
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
332

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99