Ons erf (e-Book)

identiteit, erfgoed, culturele dijnamiek

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Warna Oosterbaan

EPUB met digitaal watermerk | Oktober 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

We groeien toe naar een wereldcultuur. De multicultuur heeft overal haar intrede gedaan en daar is ook verzet tegen, mensen gaan dan vaak de oude eigen cultuur extra benadrukken. Wat is de vervlechting tussen het autochtone en het kosmopolitisme? Wat zien wij, anderen, in het verleden als typisch voor het eigene? In Ons erf gaat Warna Oosterbaan hiernaar op zoek. Hij fietst langs de Amsterdamse grachten, bezoekt Kamp Westerbork, het Rietveld Schröderhuis en andere herinneringsplaatsen. Hij luistert naar stadsgeluiden uit 1895, en reist met antropologen mee naar Brazilië, Indonesië, Curaçao en Marokko. In levendige verslagen en heldere taal schrijft de auteur over nationale identiteit, cultuur en cultureel erfgoed. Vooral komt daarbij naar voren dat cultuur altijd in beweging is en dat iedereen erdoor wordt gevormd Ons erf is een boek over de betekenis van het nationale gevoel, de toekomst van de multiculturele samenleving en de rol van religie. Het is rijk geïllustreerd met fotos van fotograaf Theo Baart. Warna Oosterbaan is socioloog en journalist. Hij was verbonden aan NRC Handelsblad als redacteur wetenschappen en hoogleraar Journalistiek en Samenleving aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij schreef tal van boeken. Van zijn hand verschenen onder meer: Schoonheid, Welzijn, Kwaliteit. Kunstbeleid en verantwoording na 1945 (2005), Een leesbare scriptie (2007) waarvan onlangs de zeventiende druk is verschenen, Ik kan alles. Survivalgids voor het dagelijks leven (2010) en samen met Rob Biersma, Motorziel. Kleine sociologie van een machine (2012). Theo Baart is fotograaf en heeft een groot aantal publicaties en tentoonstellingen op zijn naam staan. Zijn werk bevindt zich in collecties en musea in binnen- en buitenland. Zijn meest recente werk is Sound Horn, over steden die kampen met economische stagnatie en demografische krimp.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Warna Oosterbaan
Uitgever
De Bezige Bij Amsterdam
ISBN
9789023489474
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2014
Bestandsgrootte
12383207 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
246

Beschrijving

We groeien toe naar een wereldcultuur. De multicultuur heeft overal haar intrede gedaan en daar is ook verzet tegen, mensen gaan dan vaak de oude eigen cultuur extra benadrukken. Wat is de vervlechting tussen het autochtone en het kosmopolitisme? Wat zien wij, anderen, in het verleden als typisch voor het eigene? In Ons erf gaat Warna Oosterbaan hiernaar op zoek. Hij fietst langs de Amsterdamse grachten, bezoekt Kamp Westerbork, het Rietveld Schröderhuis en andere herinneringsplaatsen. Hij luistert naar stadsgeluiden uit 1895, en reist met antropologen mee naar Brazilië, Indonesië, Curaçao en Marokko. In levendige verslagen en heldere taal schrijft de auteur over nationale identiteit, cultuur en cultureel erfgoed. Vooral komt daarbij naar voren dat cultuur altijd in beweging is en dat iedereen erdoor wordt gevormd Ons erf is een boek over de betekenis van het nationale gevoel, de toekomst van de multiculturele samenleving en de rol van religie. Het is rijk geïllustreerd met fotos van fotograaf Theo Baart.

Warna Oosterbaan is socioloog en journalist. Hij was verbonden aan NRC Handelsblad als redacteur wetenschappen en hoogleraar Journalistiek en Samenleving aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij schreef tal van boeken. Van zijn hand verschenen onder meer: Schoonheid, Welzijn, Kwaliteit. Kunstbeleid en verantwoording na 1945 (2005), Een leesbare scriptie (2007) waarvan onlangs de zeventiende druk is verschenen, Ik kan alles. Survivalgids voor het dagelijks leven (2010) en samen met Rob Biersma, Motorziel. Kleine sociologie van een machine (2012).

Theo Baart is fotograaf en heeft een groot aantal publicaties en tentoonstellingen op zijn naam staan. Zijn werk bevindt zich in collecties en musea in binnen- en buitenland. Zijn meest recente werk is Sound Horn, over steden die kampen met economische stagnatie en demografische krimp.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Warna Oosterbaan
Uitgever
De Bezige Bij Amsterdam
ISBN
9789023489474
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2014
Bestandsgrootte
12383207 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
246

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99