Ongewisse glorie

Prijs € 39,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Joan Sales

Hardback | September 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

The uncertain glory of an april day.De glorie van een nieuwe tijd die zich aandient maar ongewis is. De woorden van Shakespeare vatten het lot samen van drie jonge mensen die in Barcelona staan te juichen als de Republiek wordt uitgeroepen. Dan breekt in 1936 de Spaanse Burgeroorlog uit en worden de vrienden ruw gescheiden. Trini blijft met haar kind achter in de stad. De mannen vertrekken naar het front, waar ze Cruells ontmoeten, een priester in opleiding. Voor al deze mensen betekent de oorlog een keerpunt in hun leven. Niet alleen is de wereld om hen heen aan strijd ten prooi, ook innerlijk worden ze verscheurd. Liefde, vriendschap, geloof – alles komt in een ander licht te staan. Puttend uit eigen ervaringen weet de Catalaanse auteur Joan Sales in Ongewisse glorie te raken aan de essentie van het bestaan. De mens die op een ogenschijnlijk zinledige dwaaltocht, gedreven door obsessies, zoekt naar houvast. De roman is een compositie a trois voix waarin lyriek en het burleske, ernst en humor elkaar voortdurend afwisselen. De vierde, afwezige, stem is die van Juli Soleràs, een ongrijpbaar, bijna mythisch personage dat met zijn genadeloos vrije geest alles op scherp zet maar essentieel blijkt voor het proces van loutering.Joan Sales (1912-1983) is geboren in Barcelona waar hij rechten studeerde. Zodra de burgeroorlog een feit was volgde hij een korte officiersopleiding en vocht aan de kant van de Republiek. Na de overwinning van generaal Franco in 1936 vluchtte hij naar Frankrijk. Teruggekeerd naar Catalonië richt hij met een vriend de uitgeverij Club Editor op. De eerste versie van Ongewisse glorie verschijnt, gekortwiekt door de censuur, in 1956. In 1971 verschijnt de definitieve versie, volledig omgewerkt en drie keer zo omvangrijk. Het tweede deel, De wind van de nacht, vormt een onlosmakelijk deel van de roman.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Joan Sales
Uitgever
Menken Kasander & Wigman Uitgevers
ISBN
9789074622738
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

The uncertain glory of an april day.
De glorie van een nieuwe tijd die zich aandient maar ongewis is. De woorden van Shakespeare vatten het lot samen van drie jonge mensen die in Barcelona staan te juichen als de Republiek wordt uitgeroepen. Dan breekt in 1936 de Spaanse Burgeroorlog uit en worden de vrienden ruw gescheiden. Trini blijft met haar kind achter in de stad. De mannen vertrekken naar het front, waar ze Cruells ontmoeten, een priester in opleiding. Voor al deze mensen betekent de oorlog een keerpunt in hun leven. Niet alleen is de wereld om hen heen aan strijd ten prooi, ook innerlijk worden ze verscheurd. Liefde, vriendschap, geloof – alles komt in een ander licht te staan. Puttend uit eigen ervaringen weet de Catalaanse auteur Joan Sales in Ongewisse glorie te raken aan de essentie van het bestaan. De mens die op een ogenschijnlijk zinledige dwaaltocht, gedreven door obsessies, zoekt naar houvast. De roman is een compositie a trois voix waarin lyriek en het burleske, ernst en humor elkaar voortdurend afwisselen. De vierde, afwezige, stem is die van Juli Soleràs, een ongrijpbaar, bijna mythisch personage dat met zijn genadeloos vrije geest alles op scherp zet maar essentieel blijkt voor het proces van loutering.

Joan Sales (1912-1983) is geboren in Barcelona waar hij rechten studeerde. Zodra de burgeroorlog een feit was volgde hij een korte officiersopleiding en vocht aan de kant van de Republiek. Na de overwinning van generaal Franco in 1936 vluchtte hij naar Frankrijk. Teruggekeerd naar Catalonië richt hij met een vriend de uitgeverij Club Editor op. De eerste versie van Ongewisse glorie verschijnt, gekortwiekt door de censuur, in 1956. In 1971 verschijnt de definitieve versie, volledig omgewerkt en drie keer zo omvangrijk. Het tweede deel, De wind van de nacht, vormt een onlosmakelijk deel van de roman.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Joan Sales
Uitgever
Menken Kasander & Wigman Uitgevers
ISBN
9789074622738
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99