Ongehoord populisme

gesprekken met Vlaams Belang-kiezers over stad, migranten, welvaartsstaat, integratie en politiek

Prijs € 40,00

Niet beschikbaar

Thierry Kochuyt, Koen Abts

Paperback | Juli 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In vele westerse democratieën zorgt het populisme voor beroering. Het Vlaams Belang was één van de gangmakers van de weerstand van het misnoegde volk. Vandaag lijkt geen partij beter bestudeerd, maar toch komen haar kiezers zelden aan het woord. In dit boek luisteren we uitdrukkelijk naar deze ongehoorde stemmen. De gesprekken bieden een verhelderend inzicht in het huidig maatschappelijke onbehagen van de blanke burger.De Vlaams Belang-kiezers spreken openlijk hun onvrede uit over de multiculturele samenleving en de problemen die de vreemdeling volgens hen met zich meebrengt wanneer hij toetreedt tot de buurt, de stad, de welvaartsstaat en de publieke ruimte. Het ongenoegen richt zich echter ook op de politiek die geen antwoorden biedt op hun grieven.Dit boek onderzoekt hoe maatschappelijk onbehagen zich politiek vertaalt en zich ontwikkelt tot een brede populistische tegenbeweging. Het Vlaams Belang heeft nu wel aan populariteit moeten inboeten, maar dit belet niet dat de roep naar verandering blijft. In die zin biedt Ongehoord populisme een heldere inkijk in de aantrekkingskracht van het populisme en de uitdagingen die dit stelt voor de democratie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Thierry Kochuyt, Koen Abts
Uitgever
ASP
ISBN
9789057186295
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
262

Beschrijving

In vele westerse democratieën zorgt het populisme voor beroering. Het Vlaams Belang was één van de gangmakers van de weerstand van het misnoegde volk. Vandaag lijkt geen partij beter bestudeerd, maar toch komen haar kiezers zelden aan het woord. In dit boek luisteren we uitdrukkelijk naar deze ongehoorde stemmen. De gesprekken bieden een verhelderend inzicht in het huidig maatschappelijke onbehagen van de blanke burger.

De Vlaams Belang-kiezers spreken openlijk hun onvrede uit over de multiculturele samenleving en de problemen die de vreemdeling volgens hen met zich meebrengt wanneer hij toetreedt tot de buurt, de stad, de welvaartsstaat en de publieke ruimte. Het ongenoegen richt zich echter ook op de politiek die geen antwoorden biedt op hun grieven.

Dit boek onderzoekt hoe maatschappelijk onbehagen zich politiek vertaalt en zich ontwikkelt tot een brede populistische tegenbeweging. Het Vlaams Belang heeft nu wel aan populariteit moeten inboeten, maar dit belet niet dat de roep naar verandering blijft. In die zin biedt Ongehoord populisme een heldere inkijk in de aantrekkingskracht van het populisme en de uitdagingen die dit stelt voor de democratie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Thierry Kochuyt, Koen Abts
Uitgever
ASP
ISBN
9789057186295
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
262

Actuele bestsellers!

  • 15,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 8,00
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,95
  • 23,95
  • 15,00
  • 22,99