Onderzoek en behandeling van zenuwcompressie

Prijs € 68,95

Tijdelijk niet beschikbaar

Paperback | November 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Soms hebben orthopedische en neurologische aandoeningen een gemeenschappelijke oorzaak. Zenuwbeklemmingen zijn hiervan een duidelijk voorbeeld. Denk bijvoorbeeld aan de veelvoorkomende lumbale discushernia. Dit boek beschrijft orthopedische casuïstiek waarbij tevens sprake is van compressie van zenuwen. Besproken worden onder andere de lumbale discusprolaps, meralgia paraesthetica, erfelijke drukneuropathie, de mortonse neuralgie, het schwannoom, het piriformis syndroom, neuralgische amyotrofie, de n. ulnaris luxatie en verder compressie van de nervi suprascapularis, ischiadicus, tibialis posterior, saphenus en pudendus.Zoals gebruikelijk in de boekenreeks van Orthopedische Casuïstiek wordt ieder onderwerp besproken aan de hand van patiëntencasuïstiek uit de dagelijkse praktijk. De tekst is rijk geïllustreerd met educatieve tekeningen en foto's. De bijlagen achterin het boek tonen handige overzichten van segmentale innervatie, innervatie van de perifere zenuwen, neurologische testen die van belang zijn bij het onderzoek van de patiënt en de MRC-schaal voor het meten van spierkracht.Het boek is in het bijzonder bestemd voor fysiotherapeuten, kinesitherapeuten, oefentherapeuten, huisartsen, orthopeden en neurologen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036810166
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Soms hebben orthopedische en neurologische aandoeningen een gemeenschappelijke oorzaak. Zenuwbeklemmingen zijn hiervan een duidelijk voorbeeld. Denk bijvoorbeeld aan de veelvoorkomende lumbale discushernia.
Dit boek beschrijft orthopedische casuïstiek waarbij tevens sprake is van compressie van zenuwen. Besproken worden onder andere de lumbale discusprolaps, meralgia paraesthetica, erfelijke drukneuropathie, de mortonse neuralgie, het schwannoom, het piriformis syndroom, neuralgische amyotrofie, de n. ulnaris luxatie en verder compressie van de nervi suprascapularis, ischiadicus, tibialis posterior, saphenus en pudendus.

Zoals gebruikelijk in de boekenreeks van Orthopedische Casuïstiek wordt ieder onderwerp besproken aan de hand van patiëntencasuïstiek uit de dagelijkse praktijk.

De tekst is rijk geïllustreerd met educatieve tekeningen en foto's. De bijlagen achterin het boek tonen handige overzichten van segmentale innervatie, innervatie van de perifere zenuwen, neurologische testen die van belang zijn bij het onderzoek van de patiënt en de MRC-schaal voor het meten van spierkracht.
Het boek is in het bijzonder bestemd voor fysiotherapeuten, kinesitherapeuten, oefentherapeuten, huisartsen, orthopeden en neurologen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036810166
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99