Ondernemers in Nederland

variaties in ondernemen

Prijs € 64,90

Niet beschikbaar

J. van Gerwen, F. de Goey

Hardback | November 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De reeks Bedrijfsleven in Nederland in de Twintigste Eeuw (BINT) beschrijft de geschiedenis van het Nederlandse bedrijfsleven in zeven thema's: ondernemers; arbeidsverhoudingen; bedrijfscultuur; fusies en overnames; internationalisering; financiering; bedrijf en overheid. BINT is een groots opgezet project van een aantal samenwerkende universitaire instituten. Dit eerste deel van de BINT-reeks is een overzicht van de ondernemers-populatie in Nederland in de twintigste eeuw. Aan de hand van biografische portretten van ondernemers en casestudies over bedrijven wordt een totaalbeeld gepresenteerd. De ondernemerswereld is het gesprek van de dag. Niet altijd in gunstige zin: boekhoudschandalen en buitensporige inkomsten hebben het imago van de managers beschadigd. Toch gaat het in zulke gevallen maar om een klein deel van de ondernemers in Nederland. De meerderheid bestaat uit de hardwerkende zelfstandigen, waarbij het aantal vrouwen en migranten snel groeit. Aan deze onderbelichte groep wordt in dit boek met recht ruim aandacht besteed. Daarnaast toetsen de auteurs de hypothese dat het ondernemersklimaat in Nederland steeds Amerikaanser wordt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J. van Gerwen, F. de Goey
Uitgever
Boom
ISBN
9789085066354
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
365

Beschrijving

De reeks Bedrijfsleven in Nederland in de Twintigste Eeuw (BINT) beschrijft de geschiedenis van het Nederlandse bedrijfsleven in zeven thema's: ondernemers; arbeidsverhoudingen; bedrijfscultuur; fusies en overnames; internationalisering; financiering; bedrijf en overheid. BINT is een groots opgezet project van een aantal samenwerkende universitaire instituten.

Dit eerste deel van de BINT-reeks is een overzicht van de ondernemers-populatie in Nederland in de twintigste eeuw. Aan de hand van biografische portretten van ondernemers en casestudies over bedrijven wordt een totaalbeeld gepresenteerd.

De ondernemerswereld is het gesprek van de dag. Niet altijd in gunstige zin: boekhoudschandalen en buitensporige inkomsten hebben het imago van de managers beschadigd. Toch gaat het in zulke gevallen maar om een klein deel van de ondernemers in Nederland. De meerderheid bestaat uit de hardwerkende zelfstandigen, waarbij het aantal vrouwen en migranten snel groeit. Aan deze onderbelichte groep wordt in dit boek met recht ruim aandacht besteed. Daarnaast toetsen de auteurs de hypothese dat het ondernemersklimaat in Nederland steeds Amerikaanser wordt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J. van Gerwen, F. de Goey
Uitgever
Boom
ISBN
9789085066354
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
365

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99