Onderduiken bij de bezetter

overleven was al verzet in de 2ewereldoorlog Arbeidsdienstkamp Sellingen,Ter Apel & Ommen

Prijs € 25,00

Levertijd: 5-8 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

P.H. Palmbergen

Paperback | Juni 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Veel nieuwe persoonlijke verhalen, brieven, dagboeken en de unieke foto's geven een indruk van de sfeer en van de keuzes die men vaak gedwongen in de 2e Wereldoorlog maakte. 64 Arbeidsdienstkampen in Nederland zijn vergeten en ook verdwenen. Over de NAD kampen uit Sellingen en Ter Apel is nog zoveel bekend dat er een goed beeld is te vormen over al deze kampen. In Ommen zijn nog originele barakken die u kunt bezichtigen. "Overleven was al verzet", "de volkswoede na de bevrijding erkende het niet". In de 2e wereldoorlog was tijdens de Nederlandse bezetting voor iedereen het grootste probleem om uit de handen van de Duitsers te blijven. Werkeloos op straat lopen kon de vrijheid kosten, betekende dat men voor of in Duitsland moest werken. "Onderduiken bij de bezetter" betekende dat men dit risico niet meer liep. Het betekende ook dat men voedsel kreeg wat in die tijd erg belangrijk was. Ook al was het veel te weinig. Ergens onderduiken betekende niets meer kunnen doen en de vrijheid volledig kwijtraken. Dit was niet geschikt voor iedereen. De 64 Nederlandse Arbeidsdienst kampen hadden veel militairen als leidinggevende kaderleden. De kans om de jongemannen te beschermen tegen de deportatie naar Duitsland. Op de achtergrond werden ook veel verzetsdaden gedaan. Velen werden gearresteerd, verhoord en vermoord.Een geweldig boek dat veel nieuwe inzichten laat zien.Kijk ook op de website: www.NatuurlijkOmmen.nl Van Ruud Hoppes heb ik de opdracht meegekregen."Maak bekend wat wij allemaal hebben meegemaakt".

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
P.H. Palmbergen
Uitgever
St. Food For Free Foundation
ISBN
9789463451390
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2017
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
254

Beschrijving

Veel nieuwe persoonlijke verhalen, brieven, dagboeken en de unieke foto's geven een indruk van de sfeer en van de keuzes die men vaak gedwongen in de 2e Wereldoorlog maakte.
64 Arbeidsdienstkampen in Nederland zijn vergeten en ook verdwenen. Over de NAD kampen uit Sellingen en Ter Apel is nog zoveel bekend dat er een goed beeld is te vormen over al deze kampen. In Ommen zijn nog originele barakken die u kunt bezichtigen. "Overleven was al verzet", "de volkswoede na de bevrijding erkende het niet". In de 2e wereldoorlog was tijdens de Nederlandse bezetting voor iedereen het grootste probleem om uit de handen van de Duitsers te blijven. Werkeloos op straat lopen kon de vrijheid kosten, betekende dat men voor of in Duitsland moest werken.
"Onderduiken bij de bezetter" betekende dat men dit risico niet meer liep. Het betekende ook dat men voedsel kreeg wat in die tijd erg belangrijk was. Ook al was het veel te weinig. Ergens onderduiken betekende niets meer kunnen doen en de vrijheid volledig kwijtraken. Dit was niet geschikt voor iedereen. De 64 Nederlandse Arbeidsdienst kampen hadden veel militairen als leidinggevende kaderleden. De kans om de jongemannen te beschermen tegen de deportatie naar Duitsland. Op de achtergrond werden ook veel verzetsdaden gedaan. Velen werden gearresteerd, verhoord en vermoord.

Een geweldig boek dat veel nieuwe inzichten laat zien.
Kijk ook op de website: www.NatuurlijkOmmen.nl

Van Ruud Hoppes heb ik de opdracht meegekregen.
"Maak bekend wat wij allemaal hebben meegemaakt".

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
P.H. Palmbergen
Uitgever
St. Food For Free Foundation
ISBN
9789463451390
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2017
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
254

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99