Onder het dal (e-Book)

Prijs € 13,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:
Deze titel komt in aanmerking voor

Arjaan van Nimwegen

EPUB met digitaal watermerk | Januari 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

GROOTSE PLANNEN EN DE HARDE WERKELIJKHEID. EEN VERHAAL OVER IDEALISTEN EN GELUKZOEKERS Een kleine groep mensen vestigt zich in een idyllisch dal op de grens van Nederlands Limburg en België, waar ze hun bevlogen idealen willen verwezenlijken: vrijheid, broederschap en onafhankelijkheid. Geen geldeconomie meer, alles zelfvoorzienend. De onderneming heeft kans van slagen, totdat de leider van de groep in de ban raakt van een vrouw en het verval begint. Kort nadat België zich in 1830 heeft afgescheiden van Nederland, vertrekken de studievrienden Willem en Simon met enkele gelijkgestemden naar een afgesloten dal in het zuiden van het land om er een nieuwe en betere samenleving te stichten. Ze hebben echter geen rekening gehouden met de vijandigheid van de boeren in de omgeving en de aanwezigheid van deserteurs uit het Belgische leger, die zich in de mergelgrotten rond het dal hebben verstopt en zich willen wreken op de indringers uit Holland. Willem en de zijnen blijven hardnekkig geloven in hun idealen en wachten op de komst van mensen die zich bij hen willen aansluiten. Maar afgezien van enkele dubieuze gelukzoekers en revolutionairen die tijdens hun kortstondige verblijf vooral uit zijn op hun eigenbelang, blijft het stil in het dal. De grenzen liggen vast en niets verandert nog. Totdat er een vrouw ten tonele verschijnt en Willem totaal van slag raakt. Simon moet ingrijpen om de totale ineenstorting te voorkomen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Arjaan van Nimwegen
Uitgever
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028441620
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2016
Bestandsgrootte
1118362 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
254

Beschrijving

GROOTSE PLANNEN EN DE HARDE WERKELIJKHEID. EEN VERHAAL OVER IDEALISTEN EN GELUKZOEKERS
Een kleine groep mensen vestigt zich in een idyllisch dal op de grens van Nederlands Limburg en België, waar ze hun bevlogen idealen willen verwezenlijken: vrijheid, broederschap en onafhankelijkheid. Geen geldeconomie meer, alles zelfvoorzienend. De onderneming heeft kans van slagen, totdat de leider van de groep in de ban raakt van een vrouw en het verval begint.
Kort nadat België zich in 1830 heeft afgescheiden van Nederland, vertrekken de studievrienden Willem en Simon met enkele gelijkgestemden naar een afgesloten dal in het zuiden van het land om er een nieuwe en betere samenleving te stichten. Ze hebben echter geen rekening gehouden met de vijandigheid van de boeren in de omgeving en de aanwezigheid van deserteurs uit het Belgische leger, die zich in de mergelgrotten rond het dal hebben verstopt en zich willen wreken op de indringers uit Holland. Willem en de zijnen blijven hardnekkig geloven in hun idealen en wachten op de komst van mensen die zich bij hen willen aansluiten. Maar afgezien van enkele dubieuze gelukzoekers en revolutionairen die tijdens hun kortstondige verblijf vooral uit zijn op hun eigenbelang, blijft het stil in het dal. De grenzen liggen vast en niets verandert nog. Totdat er een vrouw ten tonele verschijnt en Willem totaal van slag raakt. Simon moet ingrijpen om de totale ineenstorting te voorkomen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Arjaan van Nimwegen
Uitgever
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028441620
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2016
Bestandsgrootte
1118362 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
254

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99