Onder doktoren

luisteren naar de huisarts

Prijs € 37,50

Niet beschikbaar

Jac. Janssen, Paul Peijnenburg

Paperback | Januari 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'Hoewel ik hem niet heb gekend, leek Nico Tromp uit Tuitjenhorn mij een man met het zorghart op de goede plek. Het probleem lag niet bij hem maar bij de mensen die ons vak controleren. We moeten een andere samenstelling krijgen van de gremia die dat doen. Minder juristen, meer medici. Er moet oog zijn voor de gang die de dokter maakt van geneeskunde naar geneeskunst. Daarin treed je soms buiten de protocollaire kaders, maar dat doe je enkel omdat dat meerwaarde heeft voor je patiënt.'Dit zegt één van de veertig huisartsen die de journalisten Jac. Janssen en Paul Peijnenburg voor Onder doktoren interviewden over hun metier. Het boek beschrijft de stand van zaken van het huisartsenvak. De meest prangende kwesties van het afgelopen en huidige decennium vormen het uitgangspunt. Door de dokters zelf aan het woord te laten over zaken als regel- en werkdruk, de toegenomen mondigheid van de patiënt, de rol van verzekeraars, marktwerking in de zorg, euthanasie en nog veel meer, tekent zich gaandeweg een antwoord af op de vraag of de dokter zich tegenwoordig nog senang voelt in zijn werk.Sinds hun succesvolle samenwerking aan het boek Momentopnamen, een maand in het hospice (Derix*Hamerslag, 2011) schrijven Jac. Janssen en Paul Peijnenburg aan een reeks publicaties die de zorgsector toont met zijn menselijke zegeningen en tekortkomingen en systematische gebreken. Hun samenwerking stamt overigens al van het begin van deze eeuw. Jac. (1960) is neerlandicus, redacteur en schrijver. Paul (ook uit 1960) is schrijver en journalist. Werelden ontsluiten die anders goeddeels gesloten blijven: dat is hun gezamenlijke drijfveer.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jac. Janssen, Paul Peijnenburg
Uitgever
Tijdstroom, Uitgeverij De
ISBN
9789058983114
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Beschrijving

'Hoewel ik hem niet heb gekend, leek Nico Tromp uit Tuitjenhorn mij een man met het zorghart op de goede plek. Het probleem lag niet bij hem maar bij de mensen die ons vak controleren. We moeten een andere samenstelling krijgen van de gremia die dat doen. Minder juristen, meer medici. Er moet oog zijn voor de gang die de dokter maakt van geneeskunde naar geneeskunst. Daarin treed je soms buiten de protocollaire kaders, maar dat doe je enkel omdat dat meerwaarde heeft voor je patiënt.'

Dit zegt één van de veertig huisartsen die de journalisten Jac. Janssen en Paul Peijnenburg voor Onder doktoren interviewden over hun metier. Het boek beschrijft de stand van zaken van het huisartsenvak. De meest prangende kwesties van het afgelopen en huidige decennium vormen het uitgangspunt. Door de dokters zelf aan het woord te laten over zaken als regel- en werkdruk, de toegenomen mondigheid van de patiënt, de rol van verzekeraars, marktwerking in de zorg, euthanasie en nog veel meer, tekent zich gaandeweg een antwoord af op de vraag of de dokter zich tegenwoordig nog senang voelt in zijn werk.

Sinds hun succesvolle samenwerking aan het boek Momentopnamen, een maand in het hospice (Derix*Hamerslag, 2011) schrijven Jac. Janssen en Paul Peijnenburg aan een reeks publicaties die de zorgsector toont met zijn menselijke zegeningen en tekortkomingen en systematische gebreken. Hun samenwerking stamt overigens al van het begin van deze eeuw. Jac. (1960) is neerlandicus, redacteur en schrijver. Paul (ook uit 1960) is schrijver en journalist. Werelden ontsluiten die anders goeddeels gesloten blijven: dat is hun gezamenlijke drijfveer.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jac. Janssen, Paul Peijnenburg
Uitgever
Tijdstroom, Uitgeverij De
ISBN
9789058983114
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99