Onder de watapana

Arubaanse verhalen

Prijs € 16,50

Uitverkocht

Jacques Thonissen

Paperback | September 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De watapana is een boom waarvan de takken in de richting van de noordoostpassaat zijn gegroeid. In voorbije tijden werden door buurtgenoten in de verkoelende schaduw van die boom verhalen opgedist, die al dan niet een kern van waarheid bevatten. De hedendaagse verhalen in deze bundel zijn ontsproten aan de fantasie van de auteur. Ze zijn ge-ent op het dagelijkse leven.'De mensen op Aruba leven veel meer met bijgeloof, voorspellende dromen, rare genezende krachten en zwarte magie. Dat hoort voor hen allemaal bij de werkelijkheid.' Met de 14 Arubaan-se verhalen die in Onder de watapana gebundeld zijn, keert de Jacques Thönissen terug naar Aruba als inspiratiebron. Al meer dan een halve eeuw is Aruba het tweede vaderland van Jacques Thönissen. Vanaf 1998 verschijnen van deze Arubaans/ Nederlandse schrijver drie Arubaans-Caraïbische romans. Tranen om de ara, Eilandzigeuner en De roep van de troepiaal spelen zich af op Aruba en beschrijven veel typische aspecten van het leven op Aruba. Vanaf 2000 schrijft hij ook kinder- en jeugdboeken die ook in het Papiaments (welke taal Thönissen ook doceert) zijn verschenen. In 2010 komt zijn 'Europese' roman Devah uit. 'Hij heeft het magisch realisme van de twintigste eeuw in een nieuw jasje gestoken. Sterker nog, hij heeft een nieuw soort magie uitgevonden.' - Caraïbisch Uitzicht.'Thönissen slaagt er in zijn roman in om droom en werkelijkheid geloofwaardig bijeen te brengen. Toch blijft het een duidelijk magisch-realistisch boek. Net als de boeken van Zuid-Amerikaanse schrijvers als Gabriel Garcia Marquez en Paulo Coelho.'- De Limburger

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jacques Thonissen
Uitgever
Knipscheer, Uitgeverij In de
ISBN
9789062658312
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Beschrijving

De watapana is een boom waarvan de takken in de richting van de noordoostpassaat zijn gegroeid. In voorbije tijden werden door buurtgenoten in de verkoelende schaduw van die boom verhalen opgedist, die al dan niet een kern van waarheid bevatten.
De hedendaagse verhalen in deze bundel zijn ontsproten aan de fantasie van de auteur. Ze zijn ge-ent op het dagelijkse leven.
'De mensen op Aruba leven veel meer met bijgeloof, voorspellende dromen, rare genezende krachten en zwarte magie. Dat hoort voor hen allemaal bij de werkelijkheid.' Met de 14 Arubaan-se verhalen die in Onder de watapana gebundeld zijn, keert de Jacques Thönissen terug naar Aruba als inspiratiebron.

Al meer dan een halve eeuw is Aruba het tweede vaderland van Jacques Thönissen. Vanaf 1998 verschijnen van deze Arubaans/ Nederlandse schrijver drie Arubaans-Caraïbische romans. Tranen om de ara, Eilandzigeuner en De roep van de troepiaal spelen zich af op Aruba en beschrijven veel typische aspecten van het leven op Aruba. Vanaf 2000 schrijft hij ook kinder- en jeugdboeken die ook in het Papiaments (welke taal Thönissen ook doceert) zijn verschenen.

In 2010 komt zijn 'Europese' roman Devah uit. 'Hij heeft het magisch realisme van de twintigste eeuw in een nieuw jasje gestoken. Sterker nog, hij heeft een nieuw soort magie uitgevonden.' - Caraïbisch Uitzicht.

'Thönissen slaagt er in zijn roman in om droom en werkelijkheid geloofwaardig bijeen te brengen. Toch blijft het een duidelijk magisch-realistisch boek. Net als de boeken van Zuid-Amerikaanse schrijvers als Gabriel Garcia Marquez en Paulo Coelho.'- De Limburger

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jacques Thonissen
Uitgever
Knipscheer, Uitgeverij In de
ISBN
9789062658312
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99