Oncologie

Prijs € 20,30

Uitverkocht

A.M. Mehta

Hardback | Juli 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Er zijn al veel pogingen gedaan om een allesomvattend en toch beknopt overzicht te bieden van de geneeskunde. Maar weinig pogingen zijn geslaagd. Met de totstandkoming van de reeks Mehta Medisch is eindelijk een synopsis van het gehele vakgebied gerealiseerd.Akash Mehta schreef een samenvatting van alle bestudeerde leerstof in de opleiding geneeskunde. Hij breidde deze samenvattingen uit met relevante beschouwingen, illustraties en praktijkgerichte beslisbomen. Deze samenvattingen zijn inmiddels een begrip geworden en nu voor het eerst - volledig geactualiseerd - als zakboek beschikbaar. Niet alleen voor studenten, maar juist ook voor generalistisch ingestelde medische professionals zoals huisartsen, internisten, paramedici en verpleegkundigen. Voor professionals die zijn gebaat bij een snel en toch degelijk, diepgaand overzicht van de geneeskunde.In dit deel staat de oncologie centraal. Er wordt ingegaan op elf veel voorkomende maligniteiten. Per maligniteit worden de belangrijkste presentaties tezamen met het te voeren beleid overzichtelijk weergegeven. In een afzonderlijk hoofdstuk komen de belangrijkste complicaties van kanker aan bod.Dit zakboek is onderdeel van een elfdelige reeks. Klik hier voor de complete set. Over de auteurAkash Meinte Mehta (1982) doorliep de middelbare school aan het Gymnasium Haganum te Den Haag. Daar legde hij in 1999 summa cum laude het eindexamen af in elf vakken. In 1999 begon hij aan de Universiteit Leiden aan de studie geneeskunde waar hij in 2003 cum laude zijn doctoraal haalde. Met al evenveel lof volgde in 2005 de voltooiing van het artsexamen. In het kader van het Excellente Studenten Traject verrichtte hij tijdens zijn studie al onderzoek naar tumorimmunologische aspecten van humaan cervixcarcinoom aan de afdeling Pathologie van het Leids Universitair Medisch Centrum. Voor dit onderzoek ontving hij de landelijke Nijbakker-Morra Studentenprijs (2003) en de LUMC Student Research Award (2004). Bovendien vormde dit onderzoek de grondslag voor een succesvol promotieproject. Sinds 2006 is Akash Mehta werkzaam in het Kennemer Gasthuis te Haarlem waar hij zich via het Vrije Universiteit medisch centrum (VUmc) specialiseert in de heelkunde en later in de chirurgische oncologie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
A.M. Mehta
Uitgever
Prelum Uitgevers
ISBN
9789085620792
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
122

Beschrijving

Er zijn al veel pogingen gedaan om een allesomvattend en toch beknopt overzicht te bieden van de geneeskunde. Maar weinig pogingen zijn geslaagd. Met de totstandkoming van de reeks Mehta Medisch is eindelijk een synopsis van het gehele vakgebied gerealiseerd.

Akash Mehta schreef een samenvatting van alle bestudeerde leerstof in de opleiding geneeskunde. Hij breidde deze samenvattingen uit met relevante beschouwingen, illustraties en praktijkgerichte beslisbomen. Deze samenvattingen zijn inmiddels een begrip geworden en nu voor het eerst - volledig geactualiseerd - als zakboek beschikbaar. Niet alleen voor studenten, maar juist ook voor generalistisch ingestelde medische professionals zoals huisartsen, internisten, paramedici en verpleegkundigen. Voor professionals die zijn gebaat bij een snel en toch degelijk, diepgaand overzicht van de geneeskunde.

In dit deel staat de oncologie centraal. Er wordt ingegaan op elf veel voorkomende maligniteiten. Per maligniteit worden de belangrijkste presentaties tezamen met het te voeren beleid overzichtelijk weergegeven. In een afzonderlijk hoofdstuk komen de belangrijkste complicaties van kanker aan bod.

Dit zakboek is onderdeel van een elfdelige reeks. Klik hier voor de complete set.
Over de auteur
Akash Meinte Mehta (1982) doorliep de middelbare school aan het Gymnasium Haganum te Den Haag. Daar legde hij in 1999 summa cum laude het eindexamen af in elf vakken. In 1999 begon hij aan de Universiteit Leiden aan de studie geneeskunde waar hij in 2003 cum laude zijn doctoraal haalde. Met al evenveel lof volgde in 2005 de voltooiing van het artsexamen.
In het kader van het Excellente Studenten Traject verrichtte hij tijdens zijn studie al onderzoek naar tumorimmunologische aspecten van humaan cervixcarcinoom aan de afdeling Pathologie van het Leids Universitair Medisch Centrum. Voor dit onderzoek ontving hij de landelijke Nijbakker-Morra Studentenprijs (2003) en de LUMC Student Research Award (2004). Bovendien vormde dit onderzoek de grondslag voor een succesvol promotieproject.
Sinds 2006 is Akash Mehta werkzaam in het Kennemer Gasthuis te Haarlem waar hij zich via het Vrije Universiteit medisch centrum (VUmc) specialiseert in de heelkunde en later in de chirurgische oncologie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
A.M. Mehta
Uitgever
Prelum Uitgevers
ISBN
9789085620792
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
122

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99