Omgaan met onrecht, boosheid en frustatie

omgaan met boosheid, onrecht en frustratie

Prijs € 25,00

Niet beschikbaar

Jeroen Bartels

Paperback | Januari 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Veel volwassenen met autisme ervaren problemen bij het omgaan met boosheid en frustratie. Dit kan leiden tot conflicten, woedebuien, wraakgedachtes, agressie, relatieproblemen en het vastlopen op het werk of in de privésituatie.Mensen met een autismespectrumstoornis worden - net als mensen zonder dezediagnose - vaak boos of gefrustreerd vanwege een combinatie van unieke factoren zoals persoonlijkheid, karakter, achtergrond en ervaringen uit het verleden. Daarnaast spelen er bij mensen met ASS vaak autisme-specifieke oorzaken een rol in het ontstaan van zelfcontrole-problemen. Voorbeelden zijn het moeilijk met onrecht kunnen omgaan, te direct zijn in de communicatie, overmatig precies vasthouden aan gemaakte afspraken, niet flexibel zijn, moeite om intenties van anderen te begrijpen,zintuiglijke overprikkeling en niet goed weten hoe je voor jezelf op kunt komen.Zelfcontrole bij volwassenen met autisme helpt mensen met autisme effectief om te gaan met boosheid, onrecht en frustratie. Dit uiterst praktische boek biedt een individueel trainingsprogramma, gebaseerd op wetenschappelijk onderzochte behandelmethoden. Het is bij uitstek geschikt om samen met een hulpverlener te gebruiken.In het eerste deel wordt helder beschreven wat het verband is tussen autisme en zelfcontroleproblemen. Deel 2 biedt een praktisch werkboek waarmee je leert hoe je boosheid op tijd kunt herkennen en hoe je meer grip kunt krijgen op gevoelens van boosheid en frustratie. De talloze tips, oefeningen en herkenbare voorbeelden helpen je om meer regie en controle te ervaren en jouw doelen te bereiken.'Dit boek biedt een gestructureerde aanpak hoe je op een begripvolle manierzelfcontrole kan leren toepassen. Een aanwinst voor mensen met autisme en debij hun betrokken hulpverleners.' Caroline Schuurman'Een must-have voor elke hulpverlener die met autisme te maken heeft.'Annelies Spek

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jeroen Bartels
Uitgever
Hogrefe Uitgevers BV
ISBN
9789492297105
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Veel volwassenen met autisme ervaren problemen bij het omgaan met boosheid en frustratie. Dit kan leiden tot conflicten, woedebuien, wraakgedachtes, agressie, relatieproblemen en het vastlopen op het werk of in de privésituatie.

Mensen met een autismespectrumstoornis worden - net als mensen zonder deze
diagnose - vaak boos of gefrustreerd vanwege een combinatie van unieke factoren zoals persoonlijkheid, karakter, achtergrond en ervaringen uit het verleden. Daarnaast spelen er bij mensen met ASS vaak autisme-specifieke oorzaken een rol in het ontstaan van zelfcontrole-problemen. Voorbeelden zijn het moeilijk met onrecht kunnen omgaan, te direct zijn in de communicatie, overmatig precies vasthouden aan gemaakte afspraken, niet flexibel zijn, moeite om intenties van anderen te begrijpen,
zintuiglijke overprikkeling en niet goed weten hoe je voor jezelf op kunt komen.

Zelfcontrole bij volwassenen met autisme helpt mensen met autisme effectief om te gaan met boosheid, onrecht en frustratie. Dit uiterst praktische boek biedt een individueel trainingsprogramma, gebaseerd op wetenschappelijk onderzochte behandelmethoden. Het is bij uitstek geschikt om samen met een hulpverlener te gebruiken.
In het eerste deel wordt helder beschreven wat het verband is tussen autisme en zelfcontroleproblemen. Deel 2 biedt een praktisch werkboek waarmee je leert hoe je boosheid op tijd kunt herkennen en hoe je meer grip kunt krijgen op gevoelens van boosheid en frustratie. De talloze tips, oefeningen en herkenbare voorbeelden helpen je om meer regie en controle te ervaren en jouw doelen te bereiken.

'Dit boek biedt een gestructureerde aanpak hoe je op een begripvolle manier
zelfcontrole kan leren toepassen. Een aanwinst voor mensen met autisme en de
bij hun betrokken hulpverleners.' Caroline Schuurman

'Een must-have voor elke hulpverlener die met autisme te maken heeft.'
Annelies Spek

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jeroen Bartels
Uitgever
Hogrefe Uitgevers BV
ISBN
9789492297105
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99