Oekraïne, Rusland en de Krim

historische wortels van een conflict

Prijs € 24,95

Niet beschikbaar

Anton Kruft

Paperback | Mei 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek beschrijft de recent ontstane geopolitieke situatie, betrekking hebbende op Rusland, Oekraïne en de Krim. Doel ervan is om via een historische analyse te komen tot een beter begrip van dit politieke probleem, dat zich sinds 2014 in alle hevigheid heeft gemanifesteerd. Deze potentieel zeer gevaarlijke politieke situatie, die het veiligheidsaspect van - in ieder geval Europa - wel eens zou kunnen bepalen, is een mengsel van drie belangrijke componenten: cultureel-historische, economische en machtspolitieke aspecten.Met betrekking tot de cultureel-historische aspecten wordt in deze publicatie onderzocht hoe de drie gebieden - Rusland, Oekraïne en de Krim - zich als machtscentra door de eeuwen heen hebben ontwikkeld. Daarbij wordt gekeken naar hoe de onderlinge relatie van de drie gebieden een rol hebben gespeeld en nog spelen in de huidige regionale problematiek binnen de drie gebieden. Voorts volgt een historische analyse naar hoe deze regionale problematiek kon uitgroeien tot een gevaarlijke machtspolitiek van internationale proporties.De auteur Anton Kruft, die als econoom en historicus bekend is met Oost-Europa en de Russische Federatie, onderzoekt, analyseert en beschrijft niet alleen de gezichtspunten vanuit Westers perspectief, maar vooral ook vanuit Oost-Europees c.q. Russisch perspectief, waar tot op heden naar zijn inzichten veel te weinig aandacht aan is besteed.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Anton Kruft
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789461537317
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2016
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
218

Beschrijving

Dit boek beschrijft de recent ontstane geopolitieke situatie, betrekking hebbende op Rusland, Oekraïne en de Krim. Doel ervan is om via een historische analyse te komen tot een beter begrip van dit politieke probleem, dat zich sinds 2014 in alle hevigheid heeft gemanifesteerd. Deze potentieel zeer gevaarlijke politieke situatie, die het veiligheidsaspect van - in ieder geval Europa - wel eens zou kunnen bepalen, is een mengsel van drie belangrijke componenten: cultureel-historische, economische en machtspolitieke aspecten.



Met betrekking tot de cultureel-historische aspecten wordt in deze publicatie onderzocht hoe de drie gebieden - Rusland, Oekraïne en de Krim - zich als machtscentra door de eeuwen heen hebben ontwikkeld. Daarbij wordt gekeken naar hoe de onderlinge relatie van de drie gebieden een rol hebben gespeeld en nog spelen in de huidige regionale problematiek binnen de drie gebieden. Voorts volgt een historische analyse naar hoe deze regionale problematiek kon uitgroeien tot een gevaarlijke machtspolitiek van internationale proporties.



De auteur Anton Kruft, die als econoom en historicus bekend is met Oost-Europa en de Russische Federatie, onderzoekt, analyseert en beschrijft niet alleen de gezichtspunten vanuit Westers perspectief, maar vooral ook vanuit Oost-Europees c.q. Russisch perspectief, waar tot op heden naar zijn inzichten veel te weinig aandacht aan is besteed.


Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Anton Kruft
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789461537317
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2016
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
218

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99