Occlusie en articulatie

wetenschappelijk bewijs en klinisch handelen

Prijs € 59,50

Niet beschikbaar

F. Lobbezoo, C. de Baat

Paperback | November 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Occlusie en articulatieWetenschappelijk bewijs en klinisch handelen Occlusie en articulatie vormen het dagelijkse werkterrein van tandartsen, tandarts-specialisten, tandprothetici en tandtechnici. Vooral in de restauratieve tandheelkunde, de orale kinesiologie (gnathologie), de orthodontie en de mond-, kaak- en aangezichtschirurgie wordt veelvuldig in statische (occlusie) en dynamische (articulatie) contactrelaties ingegrepen. Desondanks leven er over dit onderwerp veel vragen. Hoe komen occlusie en articulatie bijvoorbeeld tot stand tijdens de groei en de ontwikkeling van het orofaciale systeem? En hoe kunnen occlusie en articulatie vervolgens worden gekarakteriseerd? In de tandartspraktijk is het registreren van occlusie en articulatie een belangrijke verrichting, bijvoorbeeld als onderdeel van restauratieve behandelingen, maar hoe pak je dat lege artis aan? Deze vragen worden allemaal in dit boek beantwoord. Tevens komen klinische situaties aan bod waarbij occlusie en articulatie een rol spelen. Ook een wetenschappelijk gefundeerde benadering van dit onderwerp is van groot belang. In het bijzonder voor de hoofdstukken die gaan over de relatie tussen temporomandibulaire disfunctie en bruxisme enerzijds en occlusie en articulatie anderzijds. Tot slot is het evident dat bij ernstige gebitsslijtage, gemutileerde dentities en tandeloosheid de occlusie en articulatie zijn veranderd. Aan de hand van casuïstiek worden de gevolgen beschreven van het verlies van gebitsweefsels en gebitselementen op de occlusie en articulatie. Occlusie en articulatie is uitvoerig geïllustreerd met ruim 100 (klinische) afbeeldingen en 50 tekeningen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
F. Lobbezoo, C. de Baat
Uitgever
Prelum Uitgevers
ISBN
9789085621416
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

Occlusie en articulatie

Wetenschappelijk bewijs en klinisch handelen

Occlusie en articulatie vormen het dagelijkse werkterrein van tandartsen, tandarts-specialisten, tandprothetici en tandtechnici. Vooral in de restauratieve tandheelkunde, de orale kinesiologie (gnathologie), de orthodontie en de mond-, kaak- en aangezichtschirurgie wordt veelvuldig in statische (occlusie) en dynamische (articulatie) contactrelaties ingegrepen. Desondanks leven er over dit onderwerp veel vragen. Hoe komen occlusie en articulatie bijvoorbeeld tot stand tijdens de groei en de ontwikkeling van het orofaciale systeem? En hoe kunnen occlusie en articulatie vervolgens worden gekarakteriseerd? In de tandartspraktijk is het registreren van occlusie en articulatie een belangrijke verrichting, bijvoorbeeld als onderdeel van restauratieve behandelingen, maar hoe pak je dat lege artis aan?

Deze vragen worden allemaal in dit boek beantwoord. Tevens komen klinische situaties aan bod waarbij occlusie en articulatie een rol spelen. Ook een wetenschappelijk gefundeerde benadering van dit onderwerp is van groot belang. In het bijzonder voor de hoofdstukken die gaan over de relatie tussen temporomandibulaire disfunctie en bruxisme enerzijds en occlusie en articulatie anderzijds. Tot slot is het evident dat bij ernstige gebitsslijtage, gemutileerde dentities en tandeloosheid de occlusie en articulatie zijn veranderd. Aan de hand van casuïstiek worden de gevolgen beschreven van het verlies van gebitsweefsels en gebitselementen op de occlusie en articulatie. Occlusie en articulatie is uitvoerig geïllustreerd met ruim 100 (klinische) afbeeldingen en 50 tekeningen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
F. Lobbezoo, C. de Baat
Uitgever
Prelum Uitgevers
ISBN
9789085621416
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99