Nuttige handwerken

Vreugde & verdriet

Prijs € 18,50

Levertijd: 1-2 werkdagen

Aly Van der Mark

Paperback | Maart 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Twee dunne metalen breinaalden, breikatoen en twee zweethandjes... geen gelukkige combinatie voor een meisje van een jaar of acht.Het vak Nuttige Handwerken op de lagere school en in het vervolgonderwijs, wat had ze er een hekel aan. En wat heeft ze er later een plezier van gehad...Aly van der Mark moest aan vroeger denken toen ze bij haar verhuizing een schoenendoos vol oude handwerkjes van de lagere school, de mulo en de kweekschool vond. Wat waren die lang bewaard gebleven. Ook werkjes van haar moeder en tante waren er nog. Alles met eindeloos geduld (en soms ongeduld, maar het móest af) gebreid, genaaid, gemaasd of geborduurd.Ze vroeg zich af of er meer vrouwen waren die dat ook allemaal hadden bewaard. En zo ontstond dit boek met handwerkverhalen en foto's van die, niet zelden in tranen, gefabriceerde werkjes. In twintig kleurrijke hoofdstukken beschrijft Aly van der Mark de geschiedenis van een vak dat bijna honderd jaar verplichte kost was voor jonge schoolmeisjes. Een vak dat soms tot vreugde leidde, maar vaak ook tot verdriet.Die meisjes van vroeger zijn inmiddels dames op leeftijd, maar hun herinneringen aan Nuttige Handwerken zijn nog springlevend. En schetsen een ontroerend beeld van die tijd van toen, die bij menigeen een 'och heden ja'-gevoel zal oproepen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Aly Van der Mark
Uitgever
Het Nieuwe Kanaal
ISBN
9789492457158
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Beschrijving

Twee dunne metalen breinaalden, breikatoen en twee zweethandjes... geen gelukkige combinatie voor een meisje van een jaar of acht.

Het vak Nuttige Handwerken op de lagere school en in het vervolgonderwijs, wat had ze er een hekel aan. En wat heeft ze er later een plezier van gehad...
Aly van der Mark moest aan vroeger denken toen ze bij haar verhuizing een schoenendoos vol oude handwerkjes van de lagere school, de mulo en de kweekschool vond. Wat waren die lang bewaard gebleven. Ook werkjes van haar moeder en tante waren er nog. Alles met eindeloos geduld (en soms ongeduld, maar het móest af) gebreid, genaaid, gemaasd of geborduurd.

Ze vroeg zich af of er meer vrouwen waren die dat ook allemaal hadden bewaard. En zo ontstond dit boek met handwerkverhalen en foto's van die, niet zelden in tranen, gefabriceerde werkjes. In twintig kleurrijke hoofdstukken beschrijft Aly van der Mark de geschiedenis van een vak dat bijna honderd jaar verplichte kost was voor jonge schoolmeisjes. Een vak dat soms tot vreugde leidde, maar vaak ook tot verdriet.

Die meisjes van vroeger zijn inmiddels dames op leeftijd, maar hun herinneringen aan Nuttige Handwerken zijn nog springlevend. En schetsen een ontroerend beeld van die tijd van toen, die bij menigeen een 'och heden ja'-gevoel zal oproepen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Aly Van der Mark
Uitgever
Het Nieuwe Kanaal
ISBN
9789492457158
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99