No kwik in ons bos

Prijs € 17,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Cynthia Mc Leod

Hardback | Augustus 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In het binnenland van Suriname wordt veel goud gevonden. Goudzoekers gebruiken bij het winnen van goud kwik, giftig materiaal en zeer schadelijk voor mens en dier. In een indianendorp wordt het broertje van de tienjarige Marisa erg ziek en naar een ziekenhuis in Paramaribo gebracht. Marisa en haar moeder gaan logeren in Bernharddorp. Marisa moet erg wennen en mist het leven in haar eigen omgeving, het tropisch regenwoud. Op de nieuwe school leest ze over Rosa Parks en Martin Luther King en de juf vertelt over de grote mars naar Washington in Amerika. Van haar buurjongen hoort ze verhalen over Gandhi en Mandela, die net als King met geweldloos verzet veel bereikten. Als er op school een filmpje vertoond wordt vermoedt ze dat haar broertje Chereo door kwikvergiftiging ziek geworden is. Ze wil bereiken dat er geen kwik meer gebruikt wordt en droomt ervan dat ze samen met Gandhi, King en Mandela in een protestmars loopt. Met illustraties van Lisa Schmidt.Deze uitgave komt tot stand in samenwerking met De Nieuwe Kerk in Amsterdam ter gelegenheid van de expositie We Have a Dream. Gandhi, King en Mandela in De Nieuwe Kerk in Amsterdam van 16 september 2017 tot en met 4 februari 2018.Cynthia Mc Leod (Paramaribo, 1936)is de meest gelezen schrijver van Suriname. Ze schreef eerder kinderboeken als Lafu - Het hondje van Sita en Toen het vakantie was. Bij uitgeverij Conserve publiceerde ze zes historische romans waarvan de eerste Hoe duur was de suiker werd verfilmd en 200.000 keer over de toonbank ging in Nederland en Suriname. De laatste historische roman die ze schreef is Zenobia - Slavin op het Paleis. Ze maakte ook boeken over slavernij (met Carel de Haseth) en Paramaribo (met Hennah Draaibaar). Vorig jaar publiceerde Cynthia Abrahams haar (auto)biografie Het lot was mij gunstig gezind - Openhartige gesprekken met Cynthia Mc Leod.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Cynthia Mc Leod
Uitgever
Conserve, Uitgeverij
ISBN
9789054294696
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Augustus 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
84

Beschrijving

In het binnenland van Suriname wordt veel goud gevonden. Goudzoekers gebruiken bij het winnen van goud kwik, giftig materiaal en zeer schadelijk voor mens en dier. In een indianendorp wordt het broertje van de tienjarige Marisa erg ziek en naar een ziekenhuis in Paramaribo gebracht. Marisa en haar moeder gaan logeren in Bernharddorp. Marisa moet erg wennen en mist het leven in haar eigen omgeving, het tropisch regenwoud. Op de nieuwe school leest ze over Rosa Parks en Martin Luther King en de juf vertelt over de grote mars naar Washington in Amerika. Van haar buurjongen hoort ze verhalen over Gandhi en Mandela, die net als King met geweldloos verzet veel bereikten. Als er op school een filmpje vertoond wordt vermoedt ze dat haar broertje Chereo door kwikvergiftiging ziek geworden is. Ze wil bereiken dat er geen kwik meer gebruikt wordt en droomt ervan dat ze samen met Gandhi, King en Mandela in een protestmars loopt. Met illustraties van Lisa Schmidt.
Deze uitgave komt tot stand in samenwerking met De Nieuwe Kerk in Amsterdam ter gelegenheid van de expositie We Have a Dream. Gandhi, King en Mandela in De Nieuwe Kerk in Amsterdam van 16 september 2017 tot en met 4 februari 2018.

Cynthia Mc Leod (Paramaribo, 1936)is de meest gelezen schrijver van Suriname. Ze schreef eerder kinderboeken als Lafu - Het hondje van Sita en Toen het vakantie was. Bij uitgeverij Conserve publiceerde ze zes historische romans waarvan de eerste Hoe duur was de suiker werd verfilmd en 200.000 keer over de toonbank ging in Nederland en Suriname. De laatste historische roman die ze schreef is Zenobia - Slavin op het Paleis. Ze maakte ook boeken over slavernij (met Carel de Haseth) en Paramaribo (met Hennah Draaibaar). Vorig jaar publiceerde Cynthia Abrahams haar (auto)biografie Het lot was mij gunstig gezind - Openhartige gesprekken met Cynthia Mc Leod.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Cynthia Mc Leod
Uitgever
Conserve, Uitgeverij
ISBN
9789054294696
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Augustus 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
84

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99