NLD Theorie en aanpak in het basisonderwijs

Prijs € 52,95

Tijdelijk niet beschikbaar

A. Serlier-van den Bergh

Paperback | Oktober 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

NLD is de Engelse afkorting van Non–verbal Learning Disabilities, in het Nederlands 'non–verbale leerstoornissen'. Kinderen met NLD kunnen informatie beter verwerken wanneer ze die horen dan wanneer ze die moeten zien of voelen. Vijf procent van de kinderen in het basisonderwijs heeft NLD.NLD op schoolOp school uit NLD zich vaak in specifieke leerproblemen: een onverklaarbaar verschil tussen goede prestaties bij technisch lezen en spellen en steeds slechtere prestaties bij rekenen en begrijpend lezen. In de dagelijkse praktijk vallen kinderen met NLD op doordat ze verbaal sterk zijn. Ook zijn ze nogal eens onhandig, gaat het met vriendjes niet altijd goed en vermijden ze onbekende situaties. BegeleidingOm uitval te voorkomen is het belangrijk om kinderen met NLD vroeg te signaleren en te begeleiden. Kinderen met NLD hebben een hele eigen leerstijl: eerst het raatje, dan het plaatje. Leerkrachten kunnen in de klas rekenin g houden met hun specifieke manier van informatie verwerken. Theorie en aanpakIn het eerste theoretische deel wordt de kenmerkende ontwikkeling beschreven. Het tweede praktische deel gaat over de begeleiding en de leermaterialen waarmee de tekorten kunnen worden aangepakt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
A. Serlier-van den Bergh
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031348916
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2006
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
93

Beschrijving

NLD is de Engelse afkorting van Non–verbal Learning Disabilities, in het Nederlands 'non–verbale leerstoornissen'. Kinderen met NLD kunnen informatie beter verwerken wanneer ze die horen dan wanneer ze die moeten zien of voelen. Vijf procent van de kinderen in het basisonderwijs heeft NLD.

NLD op school
Op school uit NLD zich vaak in specifieke leerproblemen: een onverklaarbaar verschil tussen goede prestaties bij technisch lezen en spellen en steeds slechtere prestaties bij rekenen en begrijpend lezen. In de dagelijkse praktijk vallen kinderen met NLD op doordat ze verbaal sterk zijn. Ook zijn ze nogal eens onhandig, gaat het met vriendjes niet altijd goed en vermijden ze onbekende situaties.


Begeleiding
Om uitval te voorkomen is het belangrijk om kinderen met NLD vroeg te signaleren en te begeleiden. Kinderen met NLD hebben een hele eigen leerstijl: eerst het raatje, dan het plaatje. Leerkrachten kunnen in de klas rekenin g houden met hun specifieke manier van informatie verwerken.


Theorie en aanpak
In het eerste theoretische deel wordt de kenmerkende ontwikkeling beschreven. Het tweede praktische deel gaat over de begeleiding en de leermaterialen waarmee de tekorten kunnen worden aangepakt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
A. Serlier-van den Bergh
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031348916
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2006
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
93

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99