NL28 Olympisch vuur

spelen met toekomst

Prijs € 29,50

Uitverkocht

Paperback | Mei 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Olympisch vuur is gebaseerd op studies van de meest vooraanstaande centra voor stedenbouwkundig onderzoek in Nederland, maar ook op de verbeeldingskracht van het wereldberoemde Rotterdamse architectenbureau MVRDV en tovert de lezer een reeks spectaculaire visies voor op hoe Olympische Spelen Nederland, een land dat er van oudsher om bekend staat dat het zijn eigen omgeving vormgeeft, zou kunnen transformeren. Het boek richt zich op de ruimtelijke agenda van Nederland door thema’s als klimaatverandering, watermanagement en energieproductie op verrassende en opzienbarend nieuwe wijzen te combineren met oplossingen voor stadions, infrastructurele voorzieningen en accommodaties voor de sporters. De onderzoeken vinden hun neerslag in uiteenlopende scenario’s voor de organisatie van de Olympische Spelen in Nederland in 2028. Ze worden voorafgegaan door een historische tijdslijn die een boeiende impressie geeft van de invloed die de Spelen in het verleden hebben gehad op gaststeden als Montreal, Los Angeles, Sydney en Beijing. Het boek is het resultaat van onderzoeken naar de haalbaarheid, de visualisering en de verwezenlijking van het planologische programma voor de Olympische Spelen in Nederland in 2028, uitgevoerd door de Academie van Bouwkunst Rotterdam en het Berlage Instituut, in samenwerking met MVRDV.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
nai010 uitgevers/publishers
ISBN
9789056626228
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
336

Beschrijving

Olympisch vuur is gebaseerd op studies van de meest vooraanstaande centra voor stedenbouwkundig onderzoek in Nederland, maar ook op de verbeeldingskracht van het wereldberoemde Rotterdamse architectenbureau MVRDV en tovert de lezer een reeks spectaculaire visies voor op hoe Olympische Spelen Nederland, een land dat er van oudsher om bekend staat dat het zijn eigen omgeving vormgeeft, zou kunnen transformeren.

Het boek richt zich op de ruimtelijke agenda van Nederland door thema’s als klimaatverandering, watermanagement en energieproductie op verrassende en opzienbarend nieuwe wijzen te combineren met oplossingen voor stadions, infrastructurele voorzieningen en accommodaties voor de sporters. De onderzoeken vinden hun neerslag in uiteenlopende scenario’s voor de organisatie van de Olympische Spelen in Nederland in 2028. Ze worden voorafgegaan door een historische tijdslijn die een boeiende impressie geeft van de invloed die de Spelen in het verleden hebben gehad op gaststeden als Montreal, Los Angeles, Sydney en Beijing.

Het boek is het resultaat van onderzoeken naar de haalbaarheid, de visualisering en de verwezenlijking van het planologische programma voor de Olympische Spelen in Nederland in 2028, uitgevoerd door de Academie van Bouwkunst Rotterdam en het Berlage Instituut, in samenwerking met MVRDV.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
nai010 uitgevers/publishers
ISBN
9789056626228
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
336

Actuele bestsellers!

  • 15,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 8,00
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,95
  • 23,95
  • 15,00
  • 22,99