Nisargadatta Maharaj in woord en beeld

Prijs € 28,99

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Hardback | Maart 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Nisargadatta Maharaj, in 1897 geboren in Bombay als Maruti, staat bekend als een van de grootste wijzen van de twintigste eeuw. Hij had een gewoon gezinsleven en dreef een klein winkeltje waar hij voornamelijk bidi’s (handgerolde Indiase sigaretjes) verkocht. Later bezorgde hem dat de naam ‘Bidi Baba’.     In 1932 ontmoette Nisargadatta zijn goeroe Siddharameshar Maharaj. Deze gaf hem geen enkele instructie over meditatie of het lezen van teksten, maar zei hem zich alleen maar te concentreren op de woorden ‘ik ben’. Nisargadatta volgde dit advies op en was na drie jaar verlicht. Een tijdlang bleef hij nog het leven leiden van een eenvoudig man die gewoon zijn gezin onderhield. maar zijn diepgaande verlichting en spirituele wijsheid bleven niet lang verborgen.     Vooral na het verschijnen van I Am That in 1973 (in het Nederlands vertaald als Ik Ben, en Zijn), wisten zoekers uit de hele wereld de weg naar de bovenverdieping van zijn in een drukke buurt gelegen huisje te vinden. Daaronder waren onder andere Wolter Keers en Alexander Smit. Nisargadatta’s leer, die gekenmerkt wordt door een buitengewone helderheid en universele geldigheid, geeft de essentie weer van de advaita of het non-dualisme.     De uitspraken en aforismen van Nisargadatta die in dit boek zijn vastgelegd zijn afkomstig uit een aantal gesprekken die tussen 1977 en 1979 werden opgenomen, maar die nog niet eerder in druk zijn verschenen. Gesitueerd tegen de achtergrond van een aantal zeldzame en unieke foto’s, vormen ze de kern van zijn bijzondere boodschap.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Samsara Uitgeverij B.V.
ISBN
9789077228609
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

Nisargadatta Maharaj, in 1897 geboren in Bombay als Maruti, staat bekend als een van de grootste wijzen van de twintigste eeuw. Hij had een gewoon gezinsleven en dreef een klein winkeltje waar hij voornamelijk bidi’s (handgerolde Indiase sigaretjes) verkocht. Later bezorgde hem dat de naam ‘Bidi Baba’. 
  
In 1932 ontmoette Nisargadatta zijn goeroe Siddharameshar Maharaj. Deze gaf hem geen enkele instructie over meditatie of het lezen van teksten, maar zei hem zich alleen maar te concentreren op de woorden ‘ik ben’. Nisargadatta volgde dit advies op en was na drie jaar verlicht. Een tijdlang bleef hij nog het leven leiden van een eenvoudig man die gewoon zijn gezin onderhield. maar zijn diepgaande verlichting en spirituele wijsheid bleven niet lang verborgen. 
  
Vooral na het verschijnen van I Am That in 1973 (in het Nederlands vertaald als Ik Ben, en Zijn), wisten zoekers uit de hele wereld de weg naar de bovenverdieping van zijn in een drukke buurt gelegen huisje te vinden. Daaronder waren onder andere Wolter Keers en Alexander Smit. Nisargadatta’s leer, die gekenmerkt wordt door een buitengewone helderheid en universele geldigheid, geeft de essentie weer van de advaita of het non-dualisme. 
  
De uitspraken en aforismen van Nisargadatta die in dit boek zijn vastgelegd zijn afkomstig uit een aantal gesprekken die tussen 1977 en 1979 werden opgenomen, maar die nog niet eerder in druk zijn verschenen. Gesitueerd tegen de achtergrond van een aantal zeldzame en unieke foto’s, vormen ze de kern van zijn bijzondere boodschap.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Samsara Uitgeverij B.V.
ISBN
9789077228609
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99