Nieuwe praktijkgids leerlingbesprekingen

Prijs € 18,40

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Inge Hummel

Paperback | Mei 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Op een opbouwende en open manier spreken over leerlingen, maar vooral mét leerlingen bevordert een goede begeleiding en evaluatie door hun hele schoolloopbaan heen. Spreken over leerlingen in rapportvergaderingen of leerlingbesprekingen op school leidt niet altijd of onvoldoende tot gedragsverandering. In dit boek wordt - op basis van vele jaren ervaring als trainer en begeleider van veranderingsprocessen in Nederlandse scholen voor voortgezet onderwijs - beschreven hoe het gesprek over en mét leerlingen kan leiden tot effect op het gedrag van leerlingen.Hoewel het instrumentarium is ontstaan in het voortgezet onderwijs, is de praktijkgids evenzeer te gebruiken in MBO-instellingen.Zo vormt deze publicatie een handleiding voor álle scholen en teams die (nog) niet helemaal tevreden zijn over de manier waarop zij spreken over hun leerlingen in rapportvergaderingen en/of leerlingbesprekingen. Via dit boek en dit instrumentarium leert men hoe overleg efficiënter georganiseerd kan worden en met meer effect.Een gelinkte website bevat formulieren die bij de besprekingen kunnen worden gebruikt.Over de auteurInge Hummel is verbonden aan Cordys Onderwijstrajecten Rotterdam.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Inge Hummel
Uitgever
Garant - Uitgevers n.v.
ISBN
9789044135190
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
116

Beschrijving

Op een opbouwende en open manier spreken over leerlingen, maar vooral mét leerlingen bevordert een goede begeleiding en evaluatie door hun hele schoolloopbaan heen. Spreken over leerlingen in rapportvergaderingen of leerlingbesprekingen op school leidt niet altijd of onvoldoende tot gedragsverandering. In dit boek wordt - op basis van vele jaren ervaring als trainer en begeleider van veranderingsprocessen in Nederlandse scholen voor voortgezet onderwijs - beschreven hoe het gesprek over en mét leerlingen kan leiden tot effect op het gedrag van leerlingen.

Hoewel het instrumentarium is ontstaan in het voortgezet onderwijs, is de praktijkgids evenzeer te gebruiken in MBO-instellingen.

Zo vormt deze publicatie een handleiding voor álle scholen en teams die (nog) niet helemaal tevreden zijn over de manier waarop zij spreken over hun leerlingen in rapportvergaderingen en/of leerlingbesprekingen. Via dit boek en dit instrumentarium leert men hoe overleg efficiënter georganiseerd kan worden en met meer effect.

Een gelinkte website bevat formulieren die bij de besprekingen kunnen worden gebruikt.

Over de auteur
Inge Hummel is verbonden aan Cordys Onderwijstrajecten Rotterdam.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Inge Hummel
Uitgever
Garant - Uitgevers n.v.
ISBN
9789044135190
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
116

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99