Nieuw leven

over verlangen, vervulling, verlies en goede zorg

Prijs € 20,50

Uitverkocht

Paperback | Maart 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Na 19 jaar wordt Koen Jordens opnieuw vader. Mieke Geyskens is de gynaecoloog die tijdens haar opleiding tot medisch specialist de geboorte van zijn eerste kind begeleidde. Nu zal zij opnieuw de bevalling 'doen'. Tijdens de zwangerschap raken ze met elkaar in gesprek over levenservaring, werkbeleving en betekenisgeving. Hoe beleeft een dokter die zelf ook moeder is, verwachting en nieuw leven? Hoe gaat ze om met de broosheid van het leven, met kwetsbaarheid en verlies? Wat betekent voor haar de relatie arts-patiënt, die soms oppervlakkig en functioneel is, maar die ook heel indringend en intens kan zijn? Wat maakt haar werk bijzonder, wat daagt haar uit? Welke mensen blijven haar bij? En wordt ze, net als de aanstaande moeder en vader, ook zo geroerd door het beeld van die eerste echo?Koen Jordens tekende het verhaal van Mieke Geyskens op. Het gaat over nieuw leven, over verlangen, vervulling, verlies én goede zorg. Zorgverleners en ervaringsdeskundigen reageren vervolgens op haar verhaal. Zodoende is dit boek niet alleen het aansprekende verhaal van een dokter, het gaat evenzeer over kwaliteit van zorg en over de rol van de zorgverlener.Over de auteursMieke Geyskens, gynaecoloog, is diensthoofd Gynaecologie en Verloskunde in het AZ Herentals.Koen Jordens is geestelijk verzorger en specialistmanager Geestelijke verzorging & Ethiek in het Catharina Ziekenhuis Eindhoven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Garant
ISBN
9789044134421
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
141

Beschrijving

Na 19 jaar wordt Koen Jordens opnieuw vader. Mieke Geyskens is de gynaecoloog die tijdens haar opleiding tot medisch specialist de geboorte van zijn eerste kind begeleidde. Nu zal zij opnieuw de bevalling 'doen'. Tijdens de zwangerschap raken ze met elkaar in gesprek over levenservaring, werkbeleving en betekenisgeving. Hoe beleeft een dokter die zelf ook moeder is, verwachting en nieuw leven? Hoe gaat ze om met de broosheid van het leven, met kwetsbaarheid en verlies? Wat betekent voor haar de relatie arts-patiënt, die soms oppervlakkig en functioneel is, maar die ook heel indringend en intens kan zijn? Wat maakt haar werk bijzonder, wat daagt haar uit? Welke mensen blijven haar bij? En wordt ze, net als de aanstaande moeder en vader, ook zo geroerd door het beeld van die eerste echo?

Koen Jordens tekende het verhaal van Mieke Geyskens op. Het gaat over nieuw leven, over verlangen, vervulling, verlies én goede zorg. Zorgverleners en ervaringsdeskundigen reageren vervolgens op haar verhaal. Zodoende is dit boek niet alleen het aansprekende verhaal van een dokter, het gaat evenzeer over kwaliteit van zorg en over de rol van de zorgverlener.

Over de auteurs
Mieke Geyskens, gynaecoloog, is diensthoofd Gynaecologie en Verloskunde in het AZ Herentals.
Koen Jordens is geestelijk verzorger en specialistmanager Geestelijke verzorging & Ethiek in het Catharina Ziekenhuis Eindhoven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Garant
ISBN
9789044134421
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
141

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99