Niet uitleven maar beleven

Beeldende therapie bij persoonlijkheidsproblematiek

Prijs € 72,95

Niet beschikbaar

S. Haeyen

Hardback | November 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Beeldende therapie is bedoeld voor mensen die met beelden hun gevoelens beter kunnen bereiken dan met woorden. De auteur laat op een aansprekende manier zien wat de mogelijkheden van beeldende therapie zijn bij cliënten met persoonlijkheidsproblematiek.In het theoriegedeelte komt een aantal basale thema's bij cliënten met persoonlijkheidsproblematiek aan de orde. De theorie wordt verhelderd met diverse praktijkvoorbeelden en verslagen van een (ex–)cliënt. Ook bevat het een evidence–based hoofdstuk over de stand van onderzoek op dit terrein.Het werkboekgedeelte is gebaseerd op de onderdelen van de dialectische gedragstherapeutische vaardighedentraining van Marsha Linehan en Jeffrey Young, namelijk kernoplettendheid, emotieregulatie, intermenselijke vaardigheden en crisisvaardigheden. Deze modulen worden aangevuld met een module over schemagerichte therapie en met een aantal werkvormen voor speciale situaties. Iedere module in dit werkboek bestaat uit een samenvatting van het betreffende deel van de theorie, een overzicht van de multidisciplinaire samenhang in het programma en een aantal beeldende werkvormen. De 106 werkvormen zijn in de praktijk ontwikkeld en bieden iedere beeldend therapeut nieuwe ideeën, herkenning en handvatten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
S. Haeyen
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031351770
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
341

Beschrijving

Beeldende therapie is bedoeld voor mensen die met beelden hun gevoelens beter kunnen bereiken dan met woorden. De auteur laat op een aansprekende manier zien wat de mogelijkheden van beeldende therapie zijn bij cliënten met persoonlijkheidsproblematiek.

In het theoriegedeelte komt een aantal basale thema's bij cliënten met persoonlijkheidsproblematiek aan de orde. De theorie wordt verhelderd met diverse praktijkvoorbeelden en verslagen van een (ex–)cliënt. Ook bevat het een evidence–based hoofdstuk over de stand van onderzoek op dit terrein.

Het werkboekgedeelte is gebaseerd op de onderdelen van de dialectische gedragstherapeutische vaardighedentraining van Marsha Linehan en Jeffrey Young, namelijk kernoplettendheid, emotieregulatie, intermenselijke vaardigheden en crisisvaardigheden. Deze modulen worden aangevuld met een module over schemagerichte therapie en met een aantal werkvormen voor speciale situaties.
Iedere module in dit werkboek bestaat uit een samenvatting van het betreffende deel van de theorie, een overzicht van de multidisciplinaire samenhang in het programma en een aantal beeldende werkvormen. De 106 werkvormen zijn in de praktijk ontwikkeld en bieden iedere beeldend therapeut nieuwe ideeën, herkenning en handvatten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
S. Haeyen
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031351770
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
341

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99