Niet-sturende communicatie bij mensen met een verstandelijke beperking

Prijs € 23,25

Niet beschikbaar

Ries van den Nieuwenhuizen

Paperback | April 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Als hulpverlener ben je geneigd om in gesprekken de leiding te nemen. Mensen met een verstandelijke beperking krijgen daardoor niet altijd de kans zich voldoende te uiten. Ze blijven in de afhankelijke rol, geven sociaal wenselijke antwoorden en laten minder hun werkelijke gedachten en gevoelens zien.De methode niet-sturende communicatie (NSC) is speciaal ontwikkeld voor de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Het doel van NSC is de cliënt de gelegenheid te geven zich te uiten zonder dat de hulpverlener sturend, bepalend en richtinggevend is. Zo krijgt de cliënt de ruimte om zoveel mogelijk zijn eigen mening, wensen, gevoelens of behoeftes kenbaar te maken. De hulpverlener volgt wat de cliënt zelf te zeggen heeft over van tevoren afgesproken onderwerpen, die zijn gevisualiseerd in bijvoorbeeld pictogrammen, foto's of woordkaartjes.Deze uitgave over NSC is een uitwerking van een van de methoden uit Handboek verstandelijke beperking van Brian Twint en Jac de Bruijn. Het biedt professionals in de vg-zorg en mbo- en hbo-studenten voorbeelden uit het werkveld en oefeningen om hun communicatievaardigheden te verbeteren.www.nietsturendecommunicatie.nlwww.verstandelijkbeperkt.nlwww.boompsychologie.nl

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ries van den Nieuwenhuizen
Uitgever
Boom Cure & Care
ISBN
9789089535672
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Als hulpverlener ben je geneigd om in gesprekken de leiding te nemen. Mensen met een verstandelijke beperking krijgen daardoor niet altijd de kans zich voldoende te uiten. Ze blijven in de afhankelijke rol, geven sociaal wenselijke antwoorden en laten minder hun werkelijke gedachten en gevoelens zien.

De methode niet-sturende communicatie (NSC) is speciaal ontwikkeld voor de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Het doel van NSC is de cliënt de gelegenheid te geven zich te uiten zonder dat de hulpverlener sturend, bepalend en richtinggevend is. Zo krijgt de cliënt de ruimte om zoveel mogelijk zijn eigen mening, wensen, gevoelens of behoeftes kenbaar te maken. De hulpverlener volgt wat de cliënt zelf te zeggen heeft over van tevoren afgesproken onderwerpen, die zijn gevisualiseerd in bijvoorbeeld pictogrammen, foto's of woordkaartjes.

Deze uitgave over NSC is een uitwerking van een van de methoden uit Handboek verstandelijke beperking van Brian Twint en Jac de Bruijn. Het biedt professionals in de vg-zorg en mbo- en hbo-studenten voorbeelden uit het werkveld en oefeningen om hun communicatievaardigheden te verbeteren.

www.nietsturendecommunicatie.nl
www.verstandelijkbeperkt.nl
www.boompsychologie.nl

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ries van den Nieuwenhuizen
Uitgever
Boom Cure & Care
ISBN
9789089535672
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99