Niet-aangeboren hersenletsel

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Paperback | Januari 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een ander levenJaarlijks zijn er duizenden mensen die hersenletsel oplopen, bijvoorbeeld als gevolg van een ongeluk, een beroerte of een ziekte. Artsen noemen dit niet-aangeboren hersenletsel. Beschadigingen aan de hersenen kunnen veel verschillende gevolgen hebben. Lichamelijke klachten komen voor, maar er zijn ook gevolgen voor het denken, de emoties en het gedrag. Hoewel de klachten niet bij iedereen even ernstig zijn, is er vaak toch sprake van blijvende gevolgen. Daardoor kan hersenletsel diep ingrijpen in het leven. Dat geldt niet alleen voor degene die het hersenletsel heeft opgelopen, maar ook voor de betrokkenen: partners, gezinsleden, vrienden en collega's. WegwijzerDit boek bevat belangrijke informatie voor iedereen die te maken krijgt met niet-aangeboren hersenletsel. In heldere taal wordt uitgelegd wat het betekent om te moeten leven met hersenletsel. Daarbij is er veel aandacht voor het dagelijks leven, dus ook onderwerpen als verwerking, school, werk, financiën, relaties en seks komen aan bod.Bij ieder onderwerp staat aangegeven bij welke hulpverlener of organisatie u terecht kunt voor steun, hulp of meer informatie. Zo wordt duidelijk welke hulp beschikbaar is en op welke hulp u kunt en mag rekenen. U kunt het boek dus ook gebruiken als een wegwijzer. Betrouwbare informatieAan dit boek hebben vooraanstaande deskundigen en hun organisaties meegewerkt. Vereniging Cerebraal heeft een belangrijke bijdrage geleverd. Mensen die zelf te maken hebben gekregen met hersenletsel vertellen over hun ervaringen. Door deze brede samenwerking geeft het boek betrouwbare en praktische informatie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Stichting September
ISBN
9789086482511
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2014
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Een ander leven
Jaarlijks zijn er duizenden mensen die hersenletsel oplopen, bijvoorbeeld als gevolg van een ongeluk, een beroerte of een ziekte. Artsen noemen dit niet-aangeboren hersenletsel. Beschadigingen aan de hersenen kunnen veel verschillende gevolgen hebben. Lichamelijke klachten komen voor, maar er zijn ook gevolgen voor het denken, de emoties en het gedrag.

Hoewel de klachten niet bij iedereen even ernstig zijn, is er vaak toch sprake van blijvende gevolgen. Daardoor kan hersenletsel diep ingrijpen in het leven. Dat geldt niet alleen voor degene die het hersenletsel heeft opgelopen, maar ook voor de betrokkenen: partners, gezinsleden, vrienden en collega's.

Wegwijzer
Dit boek bevat belangrijke informatie voor iedereen die te maken krijgt met niet-aangeboren hersenletsel. In heldere taal wordt uitgelegd wat het betekent om te moeten leven met hersenletsel. Daarbij is er veel aandacht voor het dagelijks leven, dus ook onderwerpen als verwerking, school, werk, financiën, relaties en seks komen aan bod.

Bij ieder onderwerp staat aangegeven bij welke hulpverlener of organisatie u terecht kunt voor steun, hulp of meer informatie. Zo wordt duidelijk welke hulp beschikbaar is en op welke hulp u kunt en mag rekenen. U kunt het boek dus ook gebruiken als een wegwijzer.

Betrouwbare informatie
Aan dit boek hebben vooraanstaande deskundigen en hun organisaties meegewerkt. Vereniging Cerebraal heeft een belangrijke bijdrage geleverd. Mensen die zelf te maken hebben gekregen met hersenletsel vertellen over hun ervaringen. Door deze brede samenwerking geeft het boek betrouwbare en praktische informatie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Stichting September
ISBN
9789086482511
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2014
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99