Nicolas Sarkozy

Prijs € 20,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Maarten van der Roest

Paperback | Oktober 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Op 6 mei 2007 won de rechtse Nicolas Sarkozy de Franse presidentsverkiezingenvan Ségolène Royal, kandidaat voor de socialisten. Sindsdien gaat er geen dag voorbij of de opvolger van Jacques Chirac laat van zich horen, in binnen- en buitenland. Inzake immigratie, de Europese instellingen, de moeizame Franse relatie met de Verenigde Staten, de strijd tegen de werkloosheid, de Franse nationale feestdag... Op alle vlakken verschilt de zesde president van deVer. Republiek van zijn voorgangers. Hij wordt verguisd en bewonderd. Maar niemand ontkent zijn werkkracht en politiek talent. Wie is Nicolas Sarkozy? Een nieuwe Napoleon voor het moderne Frankrijk? Een 'kleine fascist' zoals de vroegere eerste minister Dominique de Villepin zich in een onbewaakt moment liet ontvallen? Een opportunist die zich heeft laten verkiezen op een rechts en liberaal programma om vervolgens met linkse ministers in zee te gaan?In deze eerste zeer vlot geschreven Nederlandstalige biografie van Nicolas Sarkozy, waarin de lezer de geschiedenis terugvindt van dertig jaar Franse politiek, schetst Maarten van der Roest het leven en de carrière van de nieuwe Franse president. Zonder vooringenomenheid, en met een strikt respect voor de feiten. Maarten van der Roest is freelance journalist en volgt de Franse politiek al twintig jaar voor verschillende Nederlandse dag- en weekbladen.Hij woont en werkt momenteel in Parijs.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Maarten van der Roest
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789059116023
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
237

Beschrijving

Op 6 mei 2007 won de rechtse Nicolas Sarkozy de Franse presidentsverkiezingen
van Ségolène Royal, kandidaat voor de socialisten. Sindsdien gaat er geen dag voorbij of de opvolger van Jacques Chirac laat van zich horen, in binnen- en buitenland. Inzake immigratie, de Europese instellingen, de moeizame Franse relatie met de Verenigde Staten, de strijd tegen de werkloosheid, de Franse nationale feestdag... Op alle vlakken verschilt de zesde president van de
Ver. Republiek van zijn voorgangers. Hij wordt verguisd en bewonderd. Maar niemand ontkent zijn werkkracht en politiek talent. Wie is Nicolas Sarkozy? Een nieuwe Napoleon voor het moderne Frankrijk? Een 'kleine fascist' zoals de vroegere eerste minister Dominique de Villepin zich in een onbewaakt moment liet ontvallen? Een opportunist die zich heeft laten verkiezen op een rechts en liberaal programma om vervolgens met linkse ministers in zee te gaan?
In deze eerste zeer vlot geschreven Nederlandstalige biografie van Nicolas Sarkozy, waarin de lezer de geschiedenis terugvindt van dertig jaar Franse politiek, schetst Maarten van der Roest het leven en de carrière van de nieuwe Franse president. Zonder vooringenomenheid, en met een strikt respect voor de feiten. Maarten van der Roest is freelance journalist en volgt de Franse politiek al twintig jaar voor verschillende Nederlandse dag- en weekbladen.
Hij woont en werkt momenteel in Parijs.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Maarten van der Roest
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789059116023
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
237

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99