Neuropsychologie van neurologische aandoeningen in de kindertijd

Prijs € 82,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Aag Jennekens-Schinkel, J.B.K. Lanser, F.G.I. Jennekens

Paperback | Juni 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit is een actueel Nederlandstalig boek over de neuropsychologische gevolgen van hersenaandoeningen die voorkomen bij kinderen en jeugdigen. "Gewone" en een beperkt aantal zeldzame ziekten worden op toegankelijke en gedetailleerde wijze beschreven. Elk klinisch hoofdstuk opent met terminologie, epidemiologie en etiologie van de desbetreffende ziekte of groep van ziekten. Vervolgens worden geneeskundige diagnostiek en therapie behandeld. Tegen deze achtergrond worden de gevolgen op korte en lange termijn beschreven voor cognitie, gedrag en psychosociaal functioneren. Twee inleidende hoofdstukken betreffen uitgangspunten bij de opzet van het boek en de meeste in de klinische hoofdstukken genoemde instrumenten voor onderzoek van cognitie en gedrag. Het boek is rijk geïllustreerd met relevant beeldmateriaal en voorzien van een overzichtelijk register.--------------------------------------------------------------------------------Over de auteur(s):Dr Aag Jennekens-Schinkel is als klinisch neuropsycholoog verbonden aan de sector Neuropsychologie voor Kinderen en Jeugdigen van het Universitair Medisch Centrum te Utrecht. Professor dr Frans G.I. Jennekens is als neuroloog werkzaam geweest bij de afdeling neurologie van dit Centrum.Met medewerking van J.B.K. Lanser.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Aag Jennekens-Schinkel, J.B.K. Lanser, F.G.I. Jennekens
Uitgever
Boom
ISBN
9789053525074
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2008
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
598

Beschrijving

Dit is een actueel Nederlandstalig boek over de neuropsychologische gevolgen van hersenaandoeningen die voorkomen bij kinderen en jeugdigen. "Gewone" en een beperkt aantal zeldzame ziekten worden op toegankelijke en gedetailleerde wijze beschreven.

Elk klinisch hoofdstuk opent met terminologie, epidemiologie en etiologie van de desbetreffende ziekte of groep van ziekten. Vervolgens worden geneeskundige diagnostiek en therapie behandeld. Tegen deze achtergrond worden de gevolgen op korte en lange termijn beschreven voor cognitie, gedrag en psychosociaal functioneren. Twee inleidende hoofdstukken betreffen uitgangspunten bij de opzet van het boek en de meeste in de klinische hoofdstukken genoemde instrumenten voor onderzoek van cognitie en gedrag. Het boek is rijk geïllustreerd met relevant beeldmateriaal en voorzien van een overzichtelijk register.

--------------------------------------------------------------------------------
Over de auteur(s):

Dr Aag Jennekens-Schinkel is als klinisch neuropsycholoog verbonden aan de sector Neuropsychologie voor Kinderen en Jeugdigen van het Universitair Medisch Centrum te Utrecht. Professor dr Frans G.I. Jennekens is als neuroloog werkzaam geweest bij de afdeling neurologie van dit Centrum.

Met medewerking van J.B.K. Lanser.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Aag Jennekens-Schinkel, J.B.K. Lanser, F.G.I. Jennekens
Uitgever
Boom
ISBN
9789053525074
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2008
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
598

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99