Nel

Een zot geweld

Prijs € 30,99

Uitverkocht

Lies van Gasse, Peter Theunynck

Hardback | Mei 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Lies Van Gasse en Peter Theunynck werden gegrepen door het levensverhaal van Nel, de vrouw van de bekende Vlaamse schilder Rik Wouters (1882-1916), en maakten er deze schitterende graphic novel over. Nel, de dochter van een postbode uit Koekelberg bij Brussel, wil iets maken van haar leven. Ze is gebiologeerd door de wereld van schilders en beeldhouwers, daar loopt ze Rik Wouters tegen het lijf. Rik is een jonge, talentvolle kunstenaar en Nel wordt zijn model, zijn muze en zijn vrouw. Via hem wil ze onsterfelijk worden en daar heeft ze alles voor over. Maar dan slaat het noodlot toe: de Eerste Wereldoorlog breekt uit en soldaat Wouters belandt als krijgsgevangene in Kamp Zeist in Nederland. Daar blijkt al snel dat hij kanker heeft. Rik sterft in een ziekenhuis aan de Prinsengracht in Amsterdam. Nel is nauwelijks dertig en toch is haar leven al voorbij. Nu de ogen van haar magiër gedoofd zijn, bestaat ze niet meer. De dichter Peter Theunynck laat Nel zelf haar tragische leven vertellen in een beeldrijke, beklijvende taal. Dichter en kunstenaar Lies van Gasse brengt het verhaal in beeld. Dat levert op elke bladzijde vuurwerk op.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Lies van Gasse, Peter Theunynck
Uitgever
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028426610
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224

Beschrijving

Lies Van Gasse en Peter Theunynck werden gegrepen door het levensverhaal van Nel, de vrouw van de bekende Vlaamse schilder Rik Wouters (1882-1916), en maakten er deze schitterende graphic novel over.

Nel, de dochter van een postbode uit Koekelberg bij Brussel, wil iets maken van haar leven. Ze is gebiologeerd door de wereld van schilders en beeldhouwers, daar loopt ze Rik Wouters tegen het lijf. Rik is een jonge, talentvolle kunstenaar en Nel wordt zijn model, zijn muze en zijn vrouw. Via hem wil ze onsterfelijk worden en daar heeft ze alles voor over. Maar dan slaat het noodlot toe: de Eerste Wereldoorlog breekt uit en soldaat Wouters belandt als krijgsgevangene in Kamp Zeist in Nederland. Daar blijkt al snel dat hij kanker heeft. Rik sterft in een ziekenhuis aan de Prinsengracht in Amsterdam. Nel is nauwelijks dertig en toch is haar leven al voorbij. Nu de ogen van haar magiër gedoofd zijn, bestaat ze niet meer.

De dichter Peter Theunynck laat Nel zelf haar tragische leven vertellen in een beeldrijke, beklijvende taal. Dichter en kunstenaar Lies van Gasse brengt het verhaal in beeld. Dat levert op elke bladzijde vuurwerk op.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Lies van Gasse, Peter Theunynck
Uitgever
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028426610
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99