Najaarshof

Prijs € 19,95

Levertijd: 2-3 werkdagen

Rob Molin

Paperback | Oktober 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Seksueel misbruik in de katholieke kerk is al jaren onderwerp van het maatschappelijk debat. De rapporten daarover verliezen echter snel hun actualiteit en zijn bovendien onvolledig. Najaarshof geeft een schrijnende aanvulling op de bestaande aanklachten.Het leven van de letterkundige Robert Mocenigo, de hoofdpersoon in deze roman, is lang verweven geweest met twee dichters, een van gereformeerde huize en een met katholieke roots. Schaamteloos schrijvend over hen heeft hij zich ook geuit over zichzelf. Verhuld en veilig, als autobiograaf in een boek over een ander.In de roman kan Mocenigo zich niet meer verschuilen zoals in de biografie. Hij moet een oplossing vinden voor het trauma van de broederschool uit zijn jeugd en zich losmaken van zijn literaire helden door hen in schrijf- en liefdesavonturen naar de kroon te steken.Rob Molin (Maastricht 1947) publiceerde biografieën van Adriaan Morriën en Bertus Aafjes, de roman Een dichte liguster en de verhalenbundel Aardbeien in september. Essays en kritieken van zijn hand verschenen in tijdschriften als De Parelduiker, De Gids en Awater. Een keuze daaruit is te vinden in Terzijde van de vulkaan.Over Terzijde van de vulkaan:'Deze bundel is even eigenzinnig als aanstekelijk'- Jos Radstake in Biblion-recensie'Degelijke stukken [waaronder] een ontroerend stuk over Huug Kaleis'- Arjen Fortuin in NRC Handelsblad

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Rob Molin
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789463380560
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
280

Beschrijving

Seksueel misbruik in de katholieke kerk is al jaren onderwerp van het maatschappelijk debat. De rapporten daarover verliezen echter snel hun actualiteit en zijn bovendien onvolledig. Najaarshof geeft een schrijnende aanvulling op de bestaande aanklachten.
Het leven van de letterkundige Robert Mocenigo, de hoofdpersoon in deze roman, is lang verweven geweest met twee dichters, een van gereformeerde huize en een met katholieke roots. Schaamteloos schrijvend over hen heeft hij zich ook geuit over zichzelf. Verhuld en veilig, als autobiograaf in een boek over een ander.
In de roman kan Mocenigo zich niet meer verschuilen zoals in de biografie. Hij moet een oplossing vinden voor het trauma van de broederschool uit zijn jeugd en zich losmaken van zijn literaire helden door hen in schrijf- en liefdesavonturen naar de kroon te steken.



Rob Molin (Maastricht 1947) publiceerde biografieën van Adriaan Morriën en Bertus Aafjes, de roman Een dichte liguster en de verhalenbundel Aardbeien in september. Essays en kritieken van zijn hand verschenen in tijdschriften als De Parelduiker, De Gids en Awater. Een keuze daaruit is te vinden in Terzijde van de vulkaan.



Over Terzijde van de vulkaan:



'Deze bundel is even eigenzinnig als aanstekelijk'

- Jos Radstake in Biblion-recensie



'Degelijke stukken [waaronder] een ontroerend stuk over Huug Kaleis'

- Arjen Fortuin in NRC Handelsblad

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Rob Molin
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789463380560
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
280

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99