Naardense bijbel

rood met foedraal

Prijs € 109,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Pieter Oussoren

Paperback | November 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De veelgeprezen Naardense Bijbel nu eindelijk op groot zakformaat (13x18 cm) met het dunste papier. Dit formaat is in zes uitvoeringen beschikbaar. Deze versie is voorzien van een beschermende foedraal, die de kans op vouwen vermindert. Leverbaar vanaf 21 november 2014. In een herziene vertaling, nog dichter bij de grondtekst. De beeldende kracht van het originele Hebreeuws en Grieks komt daardoor nog beter naar voren. Hoe dichter bij de bron hoe meer de tekst gaat spreken. Interpreterende woordjes (zo, gerust, nu, beslist, ten slotte, eerst, reeds, al, toch, pas) worden nu zoveel mogelijk weggelaten: versobering en rust. En nog preciezer worden eendere woorden of woordstammen in het origineel nu eender vertaald. Net als in de vorige edities is de tegenwoordige tijd de overwegende werkwoordsvorm en wordt de Godsnaam weergegeven door "de ENE".De Volkskrant: De Naardense Bijbel is een literaire prestatie van jewelste. Het nodigt uit tot verder lezen én tot nieuwe exegetische avonturen.Nederlands Dagblad: Wie heel dicht bij de grondtalen wil blijven en als taalliefhebber graag verrassingen tegenkomt, biedt deze uitgave veel stof tot overdenking.Het Parool: Zijn taal is geïnspireerd, zijn zinnen leven, hij is eigenzinnig, uitzinnig vaak. Het geheel is niet alleen een wonder, maar vooral grote literatuur.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Pieter Oussoren
Uitgever
Skandalon Uitgeverij B.V.
ISBN
9789490708924
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
1600

Beschrijving

De veelgeprezen Naardense Bijbel nu eindelijk op groot zakformaat (13x18 cm) met het dunste papier. Dit formaat is in zes uitvoeringen beschikbaar. Deze versie is voorzien van een beschermende foedraal, die de kans op vouwen vermindert. Leverbaar vanaf 21 november 2014.

In een herziene vertaling, nog dichter bij de grondtekst. De beeldende kracht van het originele Hebreeuws en Grieks komt daardoor nog beter naar voren. Hoe dichter bij de bron hoe meer de tekst gaat spreken. Interpreterende woordjes (zo, gerust, nu, beslist, ten slotte, eerst, reeds, al, toch, pas) worden nu zoveel mogelijk weggelaten: versobering en rust. En nog preciezer worden eendere woorden of woordstammen in het origineel nu eender vertaald. Net als in de vorige edities is de tegenwoordige tijd de overwegende werkwoordsvorm en wordt de Godsnaam weergegeven door "de ENE".


De Volkskrant: De Naardense Bijbel is een literaire prestatie van jewelste. Het nodigt uit tot verder lezen én tot nieuwe exegetische avonturen.

Nederlands Dagblad: Wie heel dicht bij de grondtalen wil blijven en als taalliefhebber graag verrassingen tegenkomt, biedt deze uitgave veel stof tot overdenking.

Het Parool: Zijn taal is geïnspireerd, zijn zinnen leven, hij is eigenzinnig, uitzinnig vaak. Het geheel is niet alleen een wonder, maar vooral grote literatuur.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Pieter Oussoren
Uitgever
Skandalon Uitgeverij B.V.
ISBN
9789490708924
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
1600

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99