Naar het aards paradijs (e-Book)

het rusteloze leven van Jacob Roggeveen, ontdekker van Paaseiland (1659-1729)

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:
Deze titel komt in aanmerking voor

Roelof van Gelder

EPUB met digitaal watermerk | Januari 2013 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 2 beoordelingen
Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De ontdekker van Paaseiland was geen zeeman, maar een gepromoveerd jurist op leeftijd en een vermogend man. Toch besloot hij een expeditie te ondernemen op zoek naar het Onbekende Zuidland, een groot en mythisch continent in de Stille Oceaan. Na een opleiding tot kaartenmaker werd Roggeveen notaris en vervolgens werkte hij zeven jaar in Batavia als Raad van Justitie. Hij kwam onder de invloed van Spinoza en raakte verwikkeld in een langdurig conflict met de gereformeerde kerk. Verbannen uit zijn geboortestad Middelburg organiseerde hij in 1721 Roggeveen was toen al in de zestig zijn grote expeditie, die de vroegste beschrijvingen opleverde van bewoners van Paaseiland, van Samoa en van andere eilanden in Polynesië. Van Gelder schetst een indringend beeld van een ongewoon en grillig leven tegen de achtergrond van de Radicale Verlichting en de toenmalige obsessie van Europese ondernemers, piraten en fantasten met de Stille Oceaan. Naar het aards paradijs is het vierde deel uit de reeks Sleutelfiguren, die tot stand komt op initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Roelof van Gelder
Uitgever
Balans
ISBN
9789460036606
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2013
Bestandsgrootte
24130263 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
342

Beschrijving

De ontdekker van Paaseiland was geen zeeman, maar een gepromoveerd jurist op leeftijd en een vermogend man. Toch besloot hij een expeditie te ondernemen op zoek naar het Onbekende Zuidland, een groot en mythisch continent in de Stille Oceaan.

Na een opleiding tot kaartenmaker werd Roggeveen notaris en vervolgens werkte hij zeven jaar in Batavia als Raad van Justitie. Hij kwam onder de invloed van Spinoza en raakte verwikkeld in een langdurig conflict met de gereformeerde kerk. Verbannen uit zijn geboortestad Middelburg organiseerde hij in 1721 Roggeveen was toen al in de zestig zijn grote expeditie, die de vroegste beschrijvingen opleverde van bewoners van Paaseiland, van Samoa en van andere eilanden in Polynesië.

Van Gelder schetst een indringend beeld van een ongewoon en grillig leven tegen de achtergrond van de Radicale Verlichting en de toenmalige obsessie van Europese ondernemers, piraten en fantasten met de Stille Oceaan.

Naar het aards paradijs is het vierde deel uit de reeks Sleutelfiguren, die tot stand komt op initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Roelof van Gelder
Uitgever
Balans
ISBN
9789460036606
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2013
Bestandsgrootte
24130263 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
342

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99