Naar een eigen ruimtelijke identiteit

nieuwe ruimtelijke visie: niet zuiver 'rule-based', maar meer 'principle-based' Eenvoudige werkwijze om, samen met andere actoren, te komen tot gebieden met meer onderscheidend vermogen

Prijs € 30,28

Uitverkocht

Herman Dekkers

Paperback | Augustus 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het aanzien van ons land wordt steeds mooier, maar wat is nog het onderscheidende vermogen tussen deverschillende gebieden?Waarom zou ik naar deze stad willen gaan als de binnenstad min of meer biedt en is vormgegeven gelijk andere steden?Waar staat die stad voor, qua ruimtelijke beleving?Veel gemeenten worstelen met hun eigen 'ruimtelijke kwaliteit'. Om de ruimtelijke kwaliteit binnen de gemeente goed te houden heeft men welstandsbeleid opgesteld. Dit beleid is veelal verworden tot regelgeving. Vaak wordt er nagedacht over minder regels of welstandsvrij. Mag iedereen overal elke typologie bouwen? Architecten en ontwikkelaars hebben eigen doelen, zien vaak niet het grotere geheel. Men gaat aande specifi eke ruimtelijke identiteit van de omgeving voorbij.Dit boek is bedoeld om de discussie over het onderscheidende vermogen van gebieden binnen of buiten de stad op gang te brengen. Veel gemeenten of provincies hebben binnen hun werkgebied meerdere kernen. Het is goed indien deze kernen meer specifiek worden. Niet alle gelijk behandelen, zoals nu veelal het gebruik. Men zou met 'eigenheid' meer kunnen bereiken.Bewoners en ondernemers in de gebieden zijn aan zet. Net als de politiek en de architecten. Zij kunnen meer bijdragen aan het plaatselijke onderscheidende ruimtelijke en sociale belang.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Herman Dekkers
Uitgever
Sdu Uitgevers
ISBN
9789012398275
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
88

Beschrijving

Het aanzien van ons land wordt steeds mooier, maar wat is nog het onderscheidende vermogen tussen de
verschillende gebieden?

Waarom zou ik naar deze stad willen gaan als de binnenstad min of meer biedt en is vormgegeven gelijk andere steden?

Waar staat die stad voor, qua ruimtelijke beleving?

Veel gemeenten worstelen met hun eigen 'ruimtelijke kwaliteit'. Om de ruimtelijke kwaliteit binnen de gemeente goed te houden heeft men welstandsbeleid opgesteld. Dit beleid is veelal verworden tot regelgeving. Vaak wordt er nagedacht over minder regels of welstandsvrij. Mag iedereen overal elke typologie bouwen? Architecten en ontwikkelaars hebben eigen doelen, zien vaak niet het grotere geheel. Men gaat aan
de specifi eke ruimtelijke identiteit van de omgeving voorbij.

Dit boek is bedoeld om de discussie over het onderscheidende vermogen van gebieden binnen of buiten de stad op gang te brengen.

Veel gemeenten of provincies hebben binnen hun werkgebied meerdere kernen. Het is goed indien deze kernen meer specifiek worden. Niet alle gelijk behandelen, zoals nu veelal het gebruik. Men zou met 'eigenheid' meer kunnen bereiken.

Bewoners en ondernemers in de gebieden zijn aan zet. Net als de politiek en de architecten. Zij kunnen meer bijdragen aan het plaatselijke onderscheidende ruimtelijke en sociale belang.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Herman Dekkers
Uitgever
Sdu Uitgevers
ISBN
9789012398275
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
88

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99