Na veertig jaar burn-out

De winter van 2005

Prijs € 19,99

Uitverkocht

Dionisius

Paperback | Mei 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In dit boek beschrijft Dionisius heel duidelijk wat de aanloop was die leidde tot de diagnose burn-out, hoe hij deze periode ervaren heeft en hoe hij de diagnose heeft overwonnen. De definitie van burn-out is een uitputtingsreactie van lichaam en geest op een (jaren-)lange periode van 'werkstress.' Vaak zijn het juist de harde werkers die vastlopen, de mensen die gewend zijn door te gaan, juist als het moeilijk wordt. Bij Dionisius lijkt de persoonlijkheid echter een belangrijkere rol te spelen. Het perfectionisme en streven naar goedkeuring heeft er met name voor gezorgd dat de kaars opbrandde.Dionisius vertelt heel duidelijk waardoor hij denkt dat hij zo geworden is en hoe hij heeft geleerd ermee om te gaan en de burn-out te boven is gekomen. Het is heel bewonderenswaardig hoe hij nu met dit boek in de openbaarheid treedt, om zich, zoals hij ook zelf aangeeft, meer kwetsbaar en open op te stellen en anderen meer inzicht te geven in de persoon die hij is. Op deze manier vecht hij tegen een terugval.Vol bewondering heb ik gekeken hoe hij uit dit diepe dal gekropen is. Hierbij heeft zijn doorzettingsvermogen een belangrijke rol gespeeld. Ik ben ervan overtuigd dat mensen met burn-out veel steun aan dit boek kunnen ervaren ook al is hun verhaal anders. Door alleen maar te lezen dat het mogelijk is om uit het diepe dal te komen met behulp van een goede behandeling, kan dit boek een eerste stap vormen om de burn-out te boven te komen. Korte toelichting G-trainingBij een gedragtherapeutische behandeling neemt de cognitieve invalshoek een belangrijke plaats in. Dit betekent dat er tijdens jouw behandeling ook aandacht besteed zal worden aan je denkpatronen. Voor dit doel is er een systematische benadering ontwikkeld binnen de cognitieve gedragstherapie. Deze aanpak komt in de G-training aan de orde. De G-training kan gebruikt worden in groepstherapie, maar ook bij individuele begeleiding. In verschillende hoofdstukken wordt de inhoud van de G-training uiteengezet.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Dionisius
Uitgever
Uitgeverij Eigen Boek B.V.
ISBN
9789079538041
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
178

Beschrijving

In dit boek beschrijft Dionisius heel duidelijk wat de aanloop was die leidde tot de diagnose burn-out, hoe hij deze periode ervaren heeft en hoe hij de diagnose heeft overwonnen. De definitie van burn-out is een uitputtingsreactie van lichaam en geest op een (jaren-)lange periode van 'werkstress.' Vaak zijn het juist de harde werkers die vastlopen, de mensen die gewend zijn door te gaan, juist als het moeilijk wordt. Bij Dionisius lijkt de persoonlijkheid echter een belangrijkere rol te spelen. Het perfectionisme en streven naar goedkeuring heeft er met name voor gezorgd dat de kaars opbrandde.
Dionisius vertelt heel duidelijk waardoor hij denkt dat hij zo geworden is en hoe hij heeft geleerd ermee om te gaan en de burn-out te boven is gekomen. Het is heel bewonderenswaardig hoe hij nu met dit boek in de openbaarheid treedt, om zich, zoals hij ook zelf aangeeft, meer kwetsbaar en open op te stellen en anderen meer inzicht te geven in de persoon die hij is. Op deze manier vecht hij tegen een terugval.
Vol bewondering heb ik gekeken hoe hij uit dit diepe dal gekropen is. Hierbij heeft zijn doorzettingsvermogen een belangrijke rol gespeeld. Ik ben ervan overtuigd dat mensen met burn-out veel steun aan dit boek kunnen ervaren ook al is hun verhaal anders. Door alleen maar te lezen dat het mogelijk is om uit het diepe dal te komen met behulp van een goede behandeling, kan dit boek een eerste stap vormen om de burn-out te boven te komen.

Korte toelichting G-training
Bij een gedragtherapeutische behandeling neemt de cognitieve invalshoek een belangrijke plaats in. Dit betekent dat er tijdens jouw behandeling ook aandacht besteed zal worden aan je denkpatronen. Voor dit doel is er een systematische benadering ontwikkeld binnen de cognitieve gedragstherapie. Deze aanpak komt in de G-training aan de orde. De G-training kan gebruikt worden in groepstherapie, maar ook bij individuele begeleiding. In verschillende hoofdstukken wordt de inhoud van de G-training uiteengezet.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Dionisius
Uitgever
Uitgeverij Eigen Boek B.V.
ISBN
9789079538041
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
178

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99