Muzikale poëtica

in de vorm van zes lessen

Prijs € 18,95

Uitverkocht

Igor Stravinsky

Paperback | Februari 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'Muzikale poëtica werpt licht op de onlosmakelijke relatie tussen de twee aspecten van het Stravinskyaanse temperament: zijn muziek en zijn filosofie.' - Darius Milhaud 'De kwintessens van Stravinsky's gedachten over muziek.' - Alfred Brendel In september 1939 gaf Igor Stravinsky op Harvard een cursus van zes lessen over muzikale poëtica: over het maken van muziek. Zijn lessen laten zich lezen als een apologie, als rechtvaardiging en verdediging van zijn persoonlijke ideeën en inzichten in het creatieve proces in de muziek. Stravinsky behandelt het fenomeen muziek, de compositie, de muzikale typologie (stijlen en vormen), de Russische muziek, de uitvoering en de diepere betekenis van muziek. Stravinsky bespreekt in deze prachtige lessen een keur aan componisten, de dictatuur van dirigenten, de taak van de scheppend kunstenaar en van de luisteraar, muzikale smaak en snobisme, populisme, modernisme en vertolking versus pure uitvoering. Igor Stravinsky (1882-1971) is een van de meest vooraanstaande componisten van de 20ste eeuw. Zijn bekendste werk is Le Sacre du Printemps (1913). Naast componist was hij dirigent.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Igor Stravinsky
Uitgever
Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
ISBN
9789057123320
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

'Muzikale poëtica werpt licht op de onlosmakelijke relatie tussen de twee aspecten van het Stravinskyaanse temperament: zijn muziek en zijn filosofie.' - Darius Milhaud

'De kwintessens van Stravinsky's gedachten over muziek.' - Alfred Brendel

In september 1939 gaf Igor Stravinsky op Harvard een cursus van zes lessen over muzikale poëtica: over het maken van muziek. Zijn lessen laten zich lezen als een apologie, als rechtvaardiging en verdediging van zijn persoonlijke ideeën en inzichten in het creatieve proces in de muziek.

Stravinsky behandelt het fenomeen muziek, de compositie, de muzikale typologie (stijlen en vormen), de Russische muziek, de uitvoering en de diepere betekenis van muziek.
Stravinsky bespreekt in deze prachtige lessen een keur aan componisten, de dictatuur van dirigenten, de taak van de scheppend kunstenaar en van de luisteraar, muzikale smaak en snobisme, populisme, modernisme en vertolking versus pure uitvoering.

Igor Stravinsky (1882-1971) is een van de meest vooraanstaande componisten van de 20ste eeuw. Zijn bekendste werk is Le Sacre du Printemps (1913). Naast componist was hij dirigent.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Igor Stravinsky
Uitgever
Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
ISBN
9789057123320
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99