Multivariate analyse

voor de sociale wetenschappen

Prijs € 45,10

Uitverkocht

Karel Neels

Paperback | Oktober 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Probleemstellingen en onderzoeksvragen in de sociale wetenschappen hebben vaak betrekking op een veelheid van factoren en kenmerken (bv. determinanten van politiek vertrouwen, oorzaken van schoolachterstand, factoren gelieerd aan genderverschillen in arbeidsparticipatie, verschuivingen in attitudes en opinies,...). Dit inleidend handboek geeft een overzicht van de multivariate analysetechnieken die in de sociale wetenschappen vaak worden gebruikt om dergelijke probleemstellingen te onderzoeken. Inleiding Multivariate analyse voor de sociale wetenschappen bestaat uit drie delen. In het eerste deel - 'Van probleem naar analyse' - geeft de auteur een schematisch overzicht van hoe verschillende probleemstellingen aanleiding geven tot het gebruik van diverse multivariate analysetechnieken. In het tweede deel - 'Basis' - komt de vereiste basiskennis op vlak van beschrijvende statistiek en inferentiële statistiek aan bod. Tot slot krijgt de lezer in deel drie - 'Analyse' - een inzicht in elke analysetechniek. De auteur werkt deze technieken telkens uit met behulp van een concrete sociaal-wetenschappelijke probleemstelling. Daarbij besteedt hij aandacht aan de operationalisering van de concepten, de beschrijving van de steekproef, het basismodel en de achterliggende veronderstellingen, de uitbreiding tot meer complexe modelspecificaties, de controle van de modelassumpties en de rapportering van de resultaten. De programmacode en de datasets zijn online beschikbaar zodat de lezer de verschillende stappen van elke analyse zelf kan nabootsen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Karel Neels
Uitgever
Acco België
ISBN
9789462922518
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
400

Beschrijving

Probleemstellingen en onderzoeksvragen in de sociale wetenschappen hebben vaak betrekking op een veelheid van factoren en kenmerken (bv. determinanten van politiek vertrouwen, oorzaken van schoolachterstand, factoren gelieerd aan genderverschillen in arbeidsparticipatie, verschuivingen in attitudes en opinies,...). Dit inleidend handboek geeft een overzicht van de multivariate analysetechnieken die in de sociale wetenschappen vaak worden gebruikt om dergelijke probleemstellingen te onderzoeken.

Inleiding Multivariate analyse voor de sociale wetenschappen bestaat uit drie delen. In het eerste deel - 'Van probleem naar analyse' - geeft de auteur een schematisch overzicht van hoe verschillende probleemstellingen aanleiding geven tot het gebruik van diverse multivariate analysetechnieken. In het tweede deel - 'Basis' - komt de vereiste basiskennis op vlak van beschrijvende statistiek en inferentiële statistiek aan bod. Tot slot krijgt de lezer in deel drie - 'Analyse' - een inzicht in elke analysetechniek. De auteur werkt deze technieken telkens uit met behulp van een concrete sociaal-wetenschappelijke probleemstelling. Daarbij besteedt hij aandacht aan de operationalisering van de concepten, de beschrijving van de steekproef, het basismodel en de achterliggende veronderstellingen, de uitbreiding tot meer complexe modelspecificaties, de controle van de modelassumpties en de rapportering van de resultaten. De programmacode en de datasets zijn online beschikbaar zodat de lezer de verschillende stappen van elke analyse zelf kan nabootsen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Karel Neels
Uitgever
Acco België
ISBN
9789462922518
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
400

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99