Multinational corporations and local firms in emerging economies

Prijs € 39,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Paperback | Februari 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wereldwijd erkennen beleidsmakers én wetenschappers in toenemende mate dat hechte directe en indirecte interactie tussen multinationals en lokale bedrijven essentieel is, willen buitenlandse investeringen een diepgaand, blijvend positief effect hebben op het gastland. Toch heeft de interactie tussen multinationals (MNCs) en lokale bedrijven nog relatief weinig aandacht gekregen in de wetenschappelijke literatuur. Dit boek beoogt hieraan bij te dragen met een aantal studies in ontwikkelingseconomieën naar de spillovers- en linkage-effecten van MNCs op lokale bedrijven. Bovendien beschrijft het beleidservaringen van diverse landen in hun poging hechtere interacties tussen MNCs en lokale ondernemingen te bevorderen. Dit boek richt zich met name op onderzoekers in de economie, bedrijfskunde, internationale betrekkingen, politicologie, ontwikkelings- en gebiedsstudies. Ook beleidsmakers in het ontwikkelingsveld kunnen er inspiratie uit halen.- Eric Rugraff is assistent-hoogleraar aan de Université de Strasbourg, Frankrijk.- Michael W. Hansen is assistent-hoogleraar aan de Copenhagen Business School, Denemarken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789089642943
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
275

Beschrijving

Wereldwijd erkennen beleidsmakers én wetenschappers in toenemende mate dat hechte directe en indirecte interactie tussen multinationals en lokale bedrijven essentieel is, willen buitenlandse investeringen een diepgaand, blijvend positief effect hebben op het gastland. Toch heeft de interactie tussen multinationals (MNCs) en lokale bedrijven nog relatief weinig aandacht gekregen in de wetenschappelijke literatuur.

Dit boek beoogt hieraan bij te dragen met een aantal studies in ontwikkelingseconomieën naar de spillovers- en linkage-effecten van MNCs op lokale bedrijven. Bovendien beschrijft het beleidservaringen van diverse landen in hun poging hechtere interacties tussen MNCs en lokale ondernemingen te bevorderen. Dit boek richt zich met name op onderzoekers in de economie, bedrijfskunde, internationale betrekkingen, politicologie, ontwikkelings- en gebiedsstudies. Ook beleidsmakers in het ontwikkelingsveld kunnen er inspiratie uit halen.

- Eric Rugraff is assistent-hoogleraar aan de Université de Strasbourg, Frankrijk.
- Michael W. Hansen is assistent-hoogleraar aan de Copenhagen Business School, Denemarken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789089642943
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
275

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99