Mozarts Zauberflote het alchemisch proces in de tempel van inwijding

het alchemisch proces in de tempel van inwijding

Prijs € 12,50

Uitverkocht

Paperback | Januari 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De opera Die Zauberflöte (1791) van Wolfgang Amadeus Mozart is meer dan een onderhoudend verhaal op schitterende muziek. Zowel het libretto als de partituur herbergen een rijkdom aan elementen, die hun oorsprong vinden in de Egyptische inwijdingsmysteriën. Meer direct zijn Mozart en Schikaneder geïnspireerd door de Alchemische Bruiloft van Christiaan Rozenkruis anno 1459. Daarin vinden zij, onder verwijzing naar Hermes Trismegistus, een sleutel om deze inwijdingsmysteriën te begrijpen. Die Zauberflöte introduceert daarnaast muzikale vernieuwingen en combineert deze met de verborgen kennis van zowel Rozenkruisers als Vrijmetselaren. Deze brachten in de 17e en 18e eeuw immers dealchemie - de leer van de omzetting van metalen - in verband met geestelijke transformatie. In de opera wordt de mogelijkheid van deze geestelijke transformatie van de mens op prachtige wijze en met een zo'licht' mogelijke toets verklankt en verwoord. Zo is de opera tot een unieke culturele mijlpaal in de westerse geschiedenis geworden. Tijdens het symposion 'Mozarts Zauberflöte - Het alchemisch proces in de tempel van inwijding' worden de hermetische aspecten in de opera belicht met behulp van de alchemie,begrepen als een dynamisch innerlijk proces van transformatie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Rozekruis Pers, Uitgeverij De
ISBN
9789067323345
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
72

Beschrijving

De opera Die Zauberflöte (1791) van Wolfgang Amadeus Mozart is meer dan een onderhoudend verhaal op schitterende muziek. Zowel het libretto als de partituur herbergen een rijkdom aan elementen, die hun oorsprong vinden in de Egyptische inwijdingsmysteriën. Meer direct zijn Mozart en Schikaneder geïnspireerd door de Alchemische Bruiloft van Christiaan Rozenkruis anno 1459. Daarin vinden zij, onder verwijzing naar Hermes Trismegistus, een sleutel om deze inwijdingsmysteriën te begrijpen. Die Zauberflöte introduceert daarnaast muzikale vernieuwingen en combineert deze met de verborgen kennis van zowel Rozenkruisers als Vrijmetselaren. Deze brachten in de 17e en 18e eeuw immers dealchemie - de leer van de omzetting van metalen - in verband met geestelijke transformatie. In de opera wordt de mogelijkheid van deze geestelijke transformatie van de mens op prachtige wijze en met een zo'licht' mogelijke toets verklankt en verwoord. Zo is de opera tot een unieke culturele mijlpaal in de westerse geschiedenis geworden.

Tijdens het symposion 'Mozarts Zauberflöte - Het alchemisch proces in de tempel van inwijding' worden de hermetische aspecten in de opera belicht met behulp van de alchemie,begrepen als een dynamisch innerlijk proces van transformatie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Rozekruis Pers, Uitgeverij De
ISBN
9789067323345
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
72

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99