Motherhood

18 jaar en meer dan 200.000 bananendozen voor kinderen en moeders

Prijs € 21,50

Uitverkocht

Nicolien de Kroon

Paperback | September 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Nicolien de Kroon, een gewone moeder uit het Noord-Hollandse Andijk volgt haar roeping met heel haar hart en heel haar verstand. Via het verhaal van haar jeugd, deels doorgebracht op Curaçao, neemt zij de lezers mee naar 1991, het begin van de Eerste Golfoorlog. Zij wordt gearresteerd door de CIA, wanneer zij haar zorgen over de kinderen in Irak en Koerdistan wil delen met president Bush. Samen met vele moeders en hun kinderen vult zij meer dan 200.000 bananendozen met onder meer medicijnen, voedsel, kleding en knuffels. Ze gaat naar de grootste brandhaarden op de wereld om de hulpgoederen te distribueren. In Koerdistan wordt zij de rots die warm is van de zon genoemd en in Nederland moeder zonder grenzen. Haar verhaal neemt u mee naar woestijnen, sloppenwijken, vluchtelingenkampen en oorlogsfronten in Europa, het Midden-Oosten en het Verre Oosten. Op het Rode Plein in Moskou laadt zij kinderpakketten uit een vrachtwagen. Na afloop is het kantoor van president Gorbatsjov tot de nok toe gevuld met dozen. Samen met Moeder Teresa huilt zij om het lot van de kinderen van de rekening in deze wereld. Moeder Teresa adviseert Nicolien hoe zij haar organisatie leiding moet geven. De stammoeder van de Barzani clan uit de Barzan vallei geeft haar de naam voor haar organisatie: Motherhood.Haar opdrachten om in actie te komen, ontvangt zij tijdens haar dromen. Openhartig vertelt zij over haar spirituele ontwikkeling, de helpende engelen en vogels, haar twijfels en verdriet, haar overgave aan het Grote Geheel, haar Godsvertrouwen. Haar reis over de wereld in oorlogs- en rampgebieden bestrijkt een periode van achttien jaar. Dit boek geeft u inzicht in de werkwijze van grote hulporganisaties, de invloed van de media, de politieke machtsverhoudingen en de corruptie die hieruit voortvloeit. U wordt aangeraakt door de rauwe wereld van intens verdriet waarin zonlicht sterft. Vele werelden ontmoeten elkaar, zoals de truckerswereld en die van de betrokken moeder. De bizarre humor die hieruit voortkomt, zorgt ervoor dat het verhaal positief en licht blijft. De kritiek waaraan zij blootstaat, beschrijft zij openlijk. De vele Godswonderen die tijdens haar transporten gebeuren zijn alleen te omschrijven met het woord 'ongelofelijk'.Eddy van Wessel, winnaar van de Zilveren Camera 2011, vergezelde haar op vele reizen. Zijn foto's zetten haar ongelofelijke levensreis in de realiteit.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Nicolien de Kroon
Uitgever
A3 boeken
ISBN
9789491557088
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224

Beschrijving

Nicolien de Kroon, een gewone moeder uit het Noord-Hollandse Andijk volgt haar roeping met heel haar hart en heel haar verstand. Via het verhaal van haar jeugd, deels doorgebracht op Curaçao, neemt zij de lezers mee naar 1991, het begin van de Eerste Golfoorlog. Zij wordt gearresteerd door de CIA, wanneer zij haar zorgen over de kinderen in Irak en Koerdistan wil delen met president Bush. Samen met vele moeders en hun kinderen vult zij meer dan 200.000 bananendozen met onder meer medicijnen, voedsel, kleding en knuffels. Ze gaat naar de grootste brandhaarden op de wereld om de hulpgoederen te distribueren. In Koerdistan wordt zij de rots die warm is van de zon genoemd en in Nederland moeder zonder grenzen. Haar verhaal neemt u mee naar woestijnen, sloppenwijken, vluchtelingenkampen en oorlogsfronten in Europa, het Midden-Oosten en het Verre Oosten. Op het Rode Plein in Moskou laadt zij kinderpakketten uit een vrachtwagen. Na afloop is het kantoor van president Gorbatsjov tot de nok toe gevuld met dozen. Samen met Moeder Teresa huilt zij om het lot van de kinderen van de rekening in deze wereld. Moeder Teresa adviseert Nicolien hoe zij haar organisatie leiding moet geven. De stammoeder van de Barzani clan uit de Barzan vallei geeft haar de naam voor haar organisatie: Motherhood.

Haar opdrachten om in actie te komen, ontvangt zij tijdens haar dromen. Openhartig vertelt zij over haar spirituele ontwikkeling, de helpende engelen en vogels, haar twijfels en verdriet, haar overgave aan het Grote Geheel, haar Godsvertrouwen. Haar reis over de wereld in oorlogs- en rampgebieden bestrijkt een periode van achttien jaar. Dit boek geeft u inzicht in de werkwijze van grote hulporganisaties, de invloed van de media, de politieke machtsverhoudingen en de corruptie die hieruit voortvloeit. U wordt aangeraakt door de rauwe wereld van intens verdriet waarin zonlicht sterft. Vele werelden ontmoeten elkaar, zoals de truckerswereld en die van de betrokken moeder. De bizarre humor die hieruit voortkomt, zorgt ervoor dat het verhaal positief en licht blijft. De kritiek waaraan zij blootstaat, beschrijft zij openlijk. De vele Godswonderen die tijdens haar transporten gebeuren zijn alleen te omschrijven met het woord 'ongelofelijk'.

Eddy van Wessel, winnaar van de Zilveren Camera 2011, vergezelde haar op vele reizen. Zijn foto's zetten haar ongelofelijke levensreis in de realiteit.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Nicolien de Kroon
Uitgever
A3 boeken
ISBN
9789491557088
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224

Actuele bestsellers!

  • 15,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 8,00
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,95
  • 23,95
  • 15,00
  • 22,99