Morgenster

Prijs € 17,95

Uitverkocht

Wim Menheer

Paperback | Februari 2016 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

In Antwerpen wordt een arme, eenzame man vermoord. Zijn schedel werd met een ongeziene verwoestende kracht verbrijzeld en een oog werd uitgestoken. Rechercheur Hans Pelsmaeckers leidt het onderzoek dat raadselachtiger wordt als er een tweede en daarna een derde man op identieke wijze worden vermoord. Naast het onderzoek maken we kennis met Kevin, de zoon van Hans Pelsmaeckers.Kevin is 16 jaar en een supertalent in het voetbal. Hij voetbalt bij FC Antwerp en wordt door de supporters en door zijn vader op handen gedragen. De club en Kevin krijgen een zeer aantrekkelijk transferaanbod van Ajax.De moeder van Kevin, de vrouw van Hans Pelsmaeckers, is daar niet blij mee. Zij vindt haar zoon veel te jong. Als het contract, buiten haar weten om, toch wordt getekend komt er een breuk in het huishouden en stapt zij op.Inmiddels zit het onderzoek muurvast. Maar ook bij FC Antwerp is niet iedereen blij met de transfer. Bobke, de materiaalman, reageert bijzonder agressief en vijandig. En er gebeurt een drama. Bij de laatste wedstrijd van Kevin voor zijn club wordt hij onderuit geschopt en afgevoerd met een open dubbele beenbreuk. Zijn verdere carrière zit op de helling.Zijn vader is razend en begaat een vergissing. Hij wordt vervangen als hoofdrechercheur. Zijn collega's Alexia Avonds en John Cardoen nemen het onderzoek van de "schedelmoorden" over, maar Pelsmaeckers blijft discrete hulp geven. Als de voorzitter van FC Antwerp wordt vermoord op de tribune van het stadion is dit de aanzet voor een overrompelende, totaal onverwachte finale.Wim Menheer schreef vier thrillers, waarvan de laatste ("In het oog van de lens"), genomineerd werd voor De Diamanten Kogel, de Vlaamse prijs voor de beste Nederlandstalige thriller.De pers over: Purperen oog:"De schrijver vertelt zeer boeiend en weet de gemoedstoestand (waaronder de angst) en de fysieke omstandigheden treffend aan te duiden. Een goed leesbare, sensationele thriller" (Biblion)In het oog van de lens:"De auteur slaagt erin een degelijke plot neer te zetten.... een aangename, leesbare en vlotte thriller met veel wendingen en vaart. "(Biblion)"Mooi verhaal...mooi verteld" (VN-detective &thrillergids, 3 sterren)

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Wim Menheer
Uitgever
Uitgeverij Ellessy
ISBN
9789086603022
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2016
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

In Antwerpen wordt een arme, eenzame man vermoord. Zijn schedel werd met een ongeziene verwoestende kracht verbrijzeld en een oog werd uitgestoken.
Rechercheur Hans Pelsmaeckers leidt het onderzoek dat raadselachtiger wordt als er een tweede en daarna een derde man op identieke wijze worden vermoord.
Naast het onderzoek maken we kennis met Kevin, de zoon van Hans Pelsmaeckers.
Kevin is 16 jaar en een supertalent in het voetbal. Hij voetbalt bij FC Antwerp en wordt door de supporters en door zijn vader op handen gedragen. De club en Kevin krijgen een zeer aantrekkelijk transferaanbod van Ajax.
De moeder van Kevin, de vrouw van Hans Pelsmaeckers, is daar niet blij mee. Zij vindt haar zoon veel te jong. Als het contract, buiten haar weten om, toch wordt getekend komt er een breuk in het huishouden en stapt zij op.
Inmiddels zit het onderzoek muurvast.
Maar ook bij FC Antwerp is niet iedereen blij met de transfer. Bobke, de materiaalman, reageert bijzonder agressief en vijandig. En er gebeurt een drama. Bij de laatste wedstrijd van Kevin voor zijn club wordt hij onderuit geschopt en afgevoerd met een open dubbele beenbreuk. Zijn verdere carrière zit op de helling.
Zijn vader is razend en begaat een vergissing. Hij wordt vervangen als hoofdrechercheur. Zijn collega's Alexia Avonds en John Cardoen nemen het onderzoek van de "schedelmoorden" over, maar Pelsmaeckers blijft discrete hulp geven. Als de voorzitter van FC Antwerp wordt vermoord op de tribune van het stadion is dit de aanzet voor een overrompelende, totaal onverwachte finale.

Wim Menheer schreef vier thrillers, waarvan de laatste ("In het oog van de lens"), genomineerd werd voor De Diamanten Kogel, de Vlaamse prijs voor de beste Nederlandstalige thriller.

De pers over:
Purperen oog:
"De schrijver vertelt zeer boeiend en weet de gemoedstoestand (waaronder de angst) en de fysieke omstandigheden treffend aan te duiden. Een goed leesbare, sensationele thriller" (Biblion)
In het oog van de lens:
"De auteur slaagt erin een degelijke plot neer te zetten.... een aangename, leesbare en vlotte thriller met veel wendingen en vaart. "(Biblion)
"Mooi verhaal...mooi verteld" (VN-detective &thrillergids, 3 sterren)

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Wim Menheer
Uitgever
Uitgeverij Ellessy
ISBN
9789086603022
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2016
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99