Morgen begint het paradijs

Prijs € 28,65

Uitverkocht

Marieke Hattinga-Verschure

Paperback | Februari 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

"Morgen begint het paradijs", zeiden de mensen , die naar ons bedrijf waren komen kijken. Zij zouden de volgende dag beginnen met een soortgelijk bedrijf. "Hebben wij dat ook niet ooit gedacht ?" vroegen wij onszelf af. Dit verhaal gaat over jonge mensen, die in de jaren '70 verhuizen van de stad naar een dorp op het platte land. Dit was in die tijd een grote stap, de verschillen tussen het leven in de stad en dat op het platteland waren toen aanmerkelijk groter. Als dan ook nog het doel is om te proberen een eigen paradijs te scheppen is dit een recept voor veel inspanning, anekdotes, verwikkelingen en uiteindelijk voor een onvermoede en ingrijpende wending. Het verhaal gaat ook over de snelle verandering van het soort dorpsgemeenschap, zoals dat eeuwen daarvoor heeft bestaan en dat in enkele decennia het oude karakter verliest. Over het vallen en opstaan bij het starten van een bedrijf en de invloed die dat heeft op het leven van een jong gezin. Over de opkomst van de geitenhouderij als nieuwe bedrijfstak en tenslotte over de rampen, die de grootschaligheid ook hier weer met zich meebrengt. Het is tevens een pleidooi voor meer kleinschaligheid, waarbij op veel gebieden de kwaliteit zou moeten prevaleren boven de kwantiteit.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marieke Hattinga-Verschure
Uitgever
Uitgeverij Eigen Boek
ISBN
9789461290311
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

"Morgen begint het paradijs", zeiden de mensen , die naar ons bedrijf waren komen kijken.
Zij zouden de volgende dag beginnen met een soortgelijk bedrijf.
"Hebben wij dat ook niet ooit gedacht ?" vroegen wij onszelf af.

Dit verhaal gaat over jonge mensen, die in de jaren '70 verhuizen van de stad naar een dorp op het platte land. Dit was in die tijd een grote stap, de verschillen tussen het leven in de stad en dat op het platteland waren toen aanmerkelijk groter. Als dan ook nog het doel is om te proberen een eigen paradijs te scheppen is dit een recept voor veel inspanning, anekdotes, verwikkelingen en uiteindelijk voor een onvermoede en ingrijpende wending.

Het verhaal gaat ook over de snelle verandering van het soort dorpsgemeenschap, zoals dat eeuwen daarvoor heeft bestaan en dat in enkele decennia het oude karakter verliest.
Over het vallen en opstaan bij het starten van een bedrijf en de invloed die dat heeft op het leven van een jong gezin.
Over de opkomst van de geitenhouderij als nieuwe bedrijfstak en tenslotte over de rampen, die de grootschaligheid ook hier weer met zich meebrengt.

Het is tevens een pleidooi voor meer kleinschaligheid, waarbij op veel gebieden de kwaliteit zou moeten prevaleren boven de kwantiteit.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marieke Hattinga-Verschure
Uitgever
Uitgeverij Eigen Boek
ISBN
9789461290311
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99