Moordmakelaar

Fred Ros

Prijs € 17,50

Uitverkocht

Hendrik Jan Korterink, Anna Korterink

Paperback | Februari 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Aansluitend op het door de rechter tijdelijk verboden boek De Ros-tapes verschijnt het nieuwe boek van de beste misdaadreporters van Nederland! Najaar 2009 begint het grootste misdaadproces uit de Nederlandse geschiedenis: het Passageproces. Over liquidaties in de Nederlandse onderwereld. Op basis van de verklaringen van kroongetuige Peter La Serpe veroordeelt de rechtbank in 2013 drie verdachten tot levenslang (Moppie Rasnabe, Siegfried Saez en Jesse Remmers). Tegen twee andere hoofdverdachten, Ali Akgün en Dino Soerel, wordt ook levenslang geëist, maar zij worden vrijgesproken. Justitie gaat in hoger beroep. Er wordt een nieuwe kroongetuige opgevoerd: Fred Ros, als 'moordmakelaar' veroordeeld tot 30 jaar voor zijn betrokkenheid bij de liquidatie van Thomas van der Bijl. In ruil voor strafvermindering en opname in een getuigenbeschermings-programma vertelt Ros justitie over de liquidaties en de opdrachtgevers. In oktober 2014 komen deze zogenaamde 'kluisverklaringen' beschikbaar. Misdaadjournalisten Hendrik Jan en Anna Korterink maken een selectie uit Ros' verklaringen en willen deze publiceren, voorzien van toelichting en achtergrondinformatie, in hun boek De Ros-tapes. Het Openbaar Ministerie en de advocaten van beide verdachten maken hiertegen bezwaar. Ze spannen een kort geding aan. De rechter beslist dat het boek pas over een half jaar mag verschijnen. Voorafgaand aan dit uitgestelde verschijnen van De Ros-tapes komen beide auteurs nu met Moordmakelaar Fred Ros. Dit boek wordt het eerste deel van De Liquidatiedossiers, een spraakmakende reeks over het Passageproces. In deze eerste uitgave komt ook het nieuwe proces tegen Willem Holleeder, die door Fred Ros wordt aangewezen als opdrachtgever bij o.a. de liquidatie van Cor van Hout, aan de orde. Wat is het geheim van de veelbesproken rode motor die bij de aanslag op Van Hout werd gebruikt? Wat is de rol van Willem de Glazenwasser: zat hij op de motor of Fred Ros? Is Ros alleen 'moordmakelaar' of gaat zijn betrokkenheid bij met name de moord op Cor van Hout veel verder? In exclusieve interviews met vele betrokkenen en reportages ter plekke (o.a. een trip naar Istanboel) schetsen de auteurs de achtergronden van het Passageproces van de zaken. Zij weten veel onbekende details te onthullen over de zaken die Ros verklaart. Het moge duidelijk zijn: Hendrik Jan en Anna Korterink schreven opnieuw een fascinerend boek: true crime tot op het bot! Hendrik Jan Korterink (1955) schrijft o.a. voor Nieuwe Revu en Panorama. Bij Just Publishers verschenen eerder o.a. Haagse Penoze en Cor (over Heineken-ontvoerder Cor van Hout). Beide boeken kregen uitstekende reacties. Korterinks eigen website www.misdaadjournalist.nl trekt dagelijks tienduizenden bezoekers. Anna Korterink (1987) studeerde Taal en Cultuur in Utrecht en werkt als freelance-journaliste voor o.a. de VARA-gids en Nieuwe Revu. Eerder schreef zij Bij de rechtbank en Tottie's vlucht.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hendrik Jan Korterink, Anna Korterink
Uitgever
Just Publishers
ISBN
9789089757203
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Beschrijving

Aansluitend op het door de rechter tijdelijk verboden boek De Ros-tapes verschijnt het nieuwe boek van de beste misdaadreporters van Nederland!

Najaar 2009 begint het grootste misdaadproces uit de Nederlandse geschiedenis: het Passageproces. Over liquidaties in de Nederlandse onderwereld. Op basis van de verklaringen van kroongetuige Peter La Serpe veroordeelt de rechtbank in 2013 drie verdachten tot levenslang (Moppie Rasnabe, Siegfried Saez en Jesse Remmers). Tegen twee andere hoofdverdachten, Ali Akgün en Dino Soerel, wordt ook levenslang geëist, maar zij worden
vrijgesproken.

Justitie gaat in hoger beroep. Er wordt een nieuwe kroongetuige opgevoerd: Fred Ros, als 'moordmakelaar' veroordeeld tot 30 jaar voor zijn betrokkenheid bij de liquidatie van Thomas van der Bijl. In ruil voor strafvermindering en opname in een getuigenbeschermings-programma vertelt Ros justitie over de liquidaties en de opdrachtgevers. In oktober 2014 komen deze zogenaamde 'kluisverklaringen' beschikbaar.

Misdaadjournalisten Hendrik Jan en Anna Korterink maken een selectie uit Ros' verklaringen en willen deze publiceren, voorzien van toelichting en achtergrondinformatie, in hun boek De Ros-tapes. Het Openbaar Ministerie en de advocaten van beide verdachten maken hiertegen bezwaar. Ze spannen een kort geding aan. De rechter beslist dat het boek pas over een half jaar mag verschijnen.

Voorafgaand aan dit uitgestelde verschijnen van De Ros-tapes komen beide auteurs nu met Moordmakelaar Fred Ros. Dit boek wordt het eerste deel van De Liquidatiedossiers, een spraakmakende reeks over het Passageproces. In deze eerste uitgave komt ook het nieuwe proces tegen Willem Holleeder, die door Fred Ros wordt aangewezen als opdrachtgever bij o.a. de liquidatie van Cor van Hout, aan de orde.

Wat is het geheim van de veelbesproken rode motor die bij de aanslag op Van Hout werd gebruikt? Wat is de rol van Willem de Glazenwasser: zat hij op de motor of Fred Ros? Is Ros alleen 'moordmakelaar' of gaat zijn betrokkenheid bij met name de moord op Cor van Hout veel verder?

In exclusieve interviews met vele betrokkenen en reportages ter plekke (o.a. een trip naar Istanboel) schetsen de auteurs de achtergronden van het Passageproces van de zaken. Zij weten veel onbekende details te onthullen over de zaken die Ros verklaart. Het moge duidelijk zijn: Hendrik Jan en Anna Korterink schreven opnieuw een fascinerend boek: true crime tot op het bot!

Hendrik Jan Korterink (1955) schrijft o.a. voor Nieuwe Revu en Panorama. Bij Just Publishers verschenen eerder o.a. Haagse Penoze en Cor (over Heineken-ontvoerder Cor van Hout). Beide boeken kregen uitstekende reacties. Korterinks eigen website www.misdaadjournalist.nl trekt dagelijks tienduizenden bezoekers.

Anna Korterink (1987) studeerde Taal en Cultuur in Utrecht en werkt als freelance-journaliste voor o.a. de VARA-gids en Nieuwe Revu. Eerder schreef zij Bij de rechtbank en Tottie's vlucht.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hendrik Jan Korterink, Anna Korterink
Uitgever
Just Publishers
ISBN
9789089757203
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99