Moordgasten

het ontspoorde leven van Peter la S. en Jessy R.

Prijs € 16,95

Uitverkocht

Bram Endedijk, Enzo van Steenbergen

Paperback | Mei 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een serie schoten klinkt in de nacht. Voor zijn huis sterft, in de armen van zijn vrouw, vastgoed- en drugshandelaar Kees Houtman. Zijn moordenaars vluchten in de duisternis weg. Het zijn een man met Italiaanse roots en scheve, gele tanden en een Indonesisch ogende man in een strak maatpak. Wie zijn deze beide mannen? Hoe werden ze vrienden? In Moordgasten reconstrueren Bram Endedijk en Enzo van Steenbergen de ontspoorde levens van Giuseppe 'Peter' la S. (1964) en Jason Franklin 'Jesse' R. (1968). Hun boek leest als een thriller, maar blijft gelukkig een onthullend feitenrelaas. Lange tijd zijn La S. en R. onafscheidelijke boezemvrienden. Samen vormen ze een berucht misdaadduo. Ze zijn met elkaar verbonden door hun tijd in de gevangenis, de Scientology-leer, diverse mislukte hasjdeals in Marokko en Spanje en een handgeschreven moordlijst met namen. Maar anno nu staan de voormalige vrienden als vijanden tegenover elkaar in de rechtbank. In het grootste onderwereldproces in de Nederlandse geschiedenis is Pete la S. kroongetuige over zeven huurmoorden en verschillende pogingen daartoe. Hij toont zich keihard over zijn oude maat, hoofdverdachte Jesse R. die hij levenslang in de bak tracht te krijgen. Bram Endedijk (1989) werkt voor Powned. Enzo van Steenbergen (1989) is correspondent voor NRC Handelsblad. Samen schrijven ze grote onderzoeksverhalen voor Panorama en de weekendeditie van NRC Handelsblad.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Bram Endedijk, Enzo van Steenbergen
Uitgever
Just Publishers
ISBN
9789089752413
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Beschrijving

Een serie schoten klinkt in de nacht. Voor zijn huis sterft, in de armen van zijn vrouw, vastgoed- en drugshandelaar Kees Houtman. Zijn moordenaars vluchten in de duisternis weg. Het zijn een man met Italiaanse roots en scheve, gele tanden en een Indonesisch ogende man in een strak maatpak.

Wie zijn deze beide mannen? Hoe werden ze vrienden? In Moordgasten reconstrueren Bram Endedijk en Enzo van Steenbergen de ontspoorde levens van Giuseppe 'Peter' la S. (1964) en Jason Franklin 'Jesse' R. (1968). Hun boek leest als een thriller, maar blijft gelukkig een onthullend feitenrelaas. Lange tijd zijn La S. en R. onafscheidelijke boezemvrienden. Samen vormen ze een berucht misdaadduo. Ze zijn met elkaar verbonden door hun tijd in de gevangenis, de Scientology-leer, diverse mislukte hasjdeals in Marokko en Spanje en een handgeschreven moordlijst met namen.

Maar anno nu staan de voormalige vrienden als vijanden tegenover elkaar in de rechtbank. In het grootste onderwereldproces in de Nederlandse geschiedenis is Pete la S. kroongetuige over zeven huurmoorden en verschillende pogingen daartoe. Hij toont zich keihard over zijn oude maat, hoofdverdachte Jesse R. die hij levenslang in de bak tracht te krijgen.

Bram Endedijk (1989) werkt voor Powned. Enzo van Steenbergen (1989) is correspondent voor NRC Handelsblad. Samen schrijven ze grote onderzoeksverhalen voor Panorama en de weekendeditie van NRC Handelsblad.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Bram Endedijk, Enzo van Steenbergen
Uitgever
Just Publishers
ISBN
9789089752413
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99