Mood maker

het ontwikkelen van gastvrije organisaties

Prijs € 39,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

John Hokkeling, Laura de la Mar

Paperback | Juni 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Gastheerschap en gastvrijheid staan volop in de belangstelling binnen de dienstverlening: het leidt tot loyale klanten, tevreden medewerkers en een hoger rendement. Veel organisaties zoeken naar manieren om gastheerschap te ontwikkelen.In dienstverlenende organisaties is iedereen gastheer (m/v) van de organisatie. Mood Makers zijn medewerkers die daarin uitblinken: zij geven gasten een welkom gevoel en spelen in op hun behoeften. De kunst is de energie van deze Mood Makers te gebruiken als inspiratiebron voor anderen. Dit boek laat zien hoe gastvrije organisaties kunnen worden ontwikkeld en wat daarvoor nodig is. Organisaties moeten vooral investeren in medewerkers en aan de slag gaan met de organisatiecultuur. Mood Maker maakt duidelijk hoe veranderaars hun organisatie in beweging kunnen krijgen en hoe gastvrijheid een interne waarde kan worden. Het presenteert een uitgebalanceerd gedachtegoed dat de auteurs succesvol aan de praktijk hebben getoetst.In de nieuwe editie van Mood Maker zijn de volgende aanpassingen doorgevoerd. De onderbouwing van de visie is beter onderbouwd met literatuurverwijzingen. Er is meer aandacht besteed aan interne gastvrijheid. Er is meer aandacht besteed aan de relatie met zelforganisatie in bedrijven. Er is meer aandacht besteed aan de teamcultuur. Het begrip 'interventies' is beter uitgewerkt. Er is meer aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling in gastvrijheid. Het begrip 'gastvrijheidsarchitectuur' is uitgewerkt. Er is een paragraaf toegevoegd over de toekomst, robotisering etc. Er is meer aandacht besteed aan hoe gastvrijheidsontwikkeling ontstaat. De Mood Maker Aanpak is uitgewerkt in een belevingsgerichte aanpak. De Mood Maker 4-fase aanpak is herzien, aangescherpt met ervaringen uit de praktijk. Er zijn 13 gastvrijheidsversnellers toegevoegd. Ervaringen uit de praktijk waardoor de ontwikkeling van gastvijheid versnelt.Mood Maker is geschreven voor iedereen die betrokken is bij organisatieverandering en -ontwikkeling in dienstverlenende organisaties. Het boek is ook geschikt voor opleidingen met gastvrijheid als aandachtsveld.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
John Hokkeling, Laura de la Mar
Uitgever
Boom
ISBN
9789024415557
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
268

Beschrijving

Gastheerschap en gastvrijheid staan volop in de belangstelling binnen de dienstverlening: het leidt tot loyale klanten, tevreden medewerkers en een hoger rendement. Veel organisaties zoeken naar manieren om gastheerschap te ontwikkelen.

In dienstverlenende organisaties is iedereen gastheer (m/v) van de organisatie. Mood Makers zijn medewerkers die daarin uitblinken: zij geven gasten een welkom gevoel en spelen in op hun behoeften. De kunst is de energie van deze Mood Makers te gebruiken als inspiratiebron voor anderen. Dit boek laat zien hoe gastvrije organisaties kunnen worden ontwikkeld en wat daarvoor nodig is. Organisaties moeten vooral investeren in medewerkers en aan de slag gaan met de organisatiecultuur. Mood Maker maakt duidelijk hoe veranderaars hun organisatie in beweging kunnen krijgen en hoe gastvrijheid een interne waarde kan worden. Het presenteert een uitgebalanceerd gedachtegoed dat de auteurs succesvol aan de praktijk hebben getoetst.

In de nieuwe editie van Mood Maker zijn de volgende aanpassingen doorgevoerd. De onderbouwing van de visie is beter onderbouwd met literatuurverwijzingen. Er is meer aandacht besteed aan interne gastvrijheid. Er is meer aandacht besteed aan de relatie met zelforganisatie in bedrijven. Er is meer aandacht besteed aan de teamcultuur. Het begrip 'interventies' is beter uitgewerkt. Er is meer aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling in gastvrijheid. Het begrip 'gastvrijheidsarchitectuur' is uitgewerkt. Er is een paragraaf toegevoegd over de toekomst, robotisering etc. Er is meer aandacht besteed aan hoe gastvrijheidsontwikkeling ontstaat. De Mood Maker Aanpak is uitgewerkt in een belevingsgerichte aanpak. De Mood Maker 4-fase aanpak is herzien, aangescherpt met ervaringen uit de praktijk. Er zijn 13 gastvrijheidsversnellers toegevoegd. Ervaringen uit de praktijk waardoor de ontwikkeling van gastvijheid versnelt.

Mood Maker is geschreven voor iedereen die betrokken is bij organisatieverandering en -ontwikkeling in dienstverlenende organisaties. Het boek is ook geschikt voor opleidingen met gastvrijheid als aandachtsveld.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
John Hokkeling, Laura de la Mar
Uitgever
Boom
ISBN
9789024415557
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
268

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99